Armille SM-hopeaa!

Ilma-aseiden SM-kilpailut pidettiin 11.-13.3. Vierumäellä, järjestäjänä Lahden Ampumaseura. Osallistujia koko viikonlopun kestäneissä kilpailuissa oli noin 750, ja ampumasuorituksia tehtiin yli 800.

Mäntsälän Urheilijoiden ampujien urakka alkoi heti perjantaina. Aloituspäivänä ammuttiin ikäkausisarjoissa, joissa seuraamme edustivat kiväärin Y60-sarjassa Arto Ojala ja Touko Koivisto. Arto sijoittui hienosti yhdeksänneksi, ampuen tälle kaudelleen ominaisen rutiinituloksen 362. Touko sijoitus oli 30:s tuloksella 336. Sarjan voittajan tulos oli 372.

Lauantaina ammuttiin yleisen ja naisten sarjan kilpailut niin pistoolilla kuin kiväärilläkin. Lauantaiaamuna kisaamisen aloittivat naisten sarjassa kilpailleet Mäntsälän tytöt. Essi Kuisma ampui ilmapistoolilla tuloksen 333 ja ylsi sijalle 39. Naisten ilmakiväärisarjaan osallistuivat Susanna Simola ja Armi Häkkinen. Susannalla ammunta kulki, tuloksena oli oma kilpailuennätys 380 ja sijoitus kovatasoisessa kilpailussa sijalle 21. Armi Häkkisellä kilpailun alku sujui hyvin, mutta loppupuolella osumatarkkuus heikkeni ja kilpailu vaikeutui, tuloksena nuorelle ampujalle kuitenkin kohtuulliset 377 pistettä ja 25. sija. Yleisessä sarjassa ampui Toni Karlsson. Tonin suoritus oli epätasaista läpi koko kilpailun, sarjojen tulokset ja ammunnan rytmi vaihtelivat. Lähes täydellisen 99 sarjan jälkeen seuraava sarja jäi vain 95 pisteeseen. Tukkoisesta kilpailusta huolimatta saavutettu 579 pistettä on Tonille hyvä tulos kauden yleiseen tasoon verrattuna. Tonin sijoitus oli 22.

Päätöspäivänä sunnuntaina olivat vuorossa nuorten ikäkausisarjat. Ilmapistoolin sarjassa N16 Essi Kuisma saavutti tuloksen 324 ja sijoittui kuudenneksi. Ilmakivääripuolella osallistujia oli runsaasti. Sarjassa Y18 Otto Mäkelä ampui hieman alavireisesti tuloksen 552 sijoittuen 12:ksi. Muutama viikko aikaisemmin Mäntsälän omissa kilpailuissa Otto väläytti taitojaan tuloksella 581, millä olisi ollut mitalisijoilla SM-kilpailuissa. Sarjassa N16 oli seurastamme peräti neljä edustajaa. Mia Matkalin saavutti tuloksen 334, jolla irtosi sija 28. Riikka Määttä ampui isoissa kilpailuissa hyvän perustuloksen 363 ja sijoittui 18:ksi. Susanna Simola suoriutui hyvin kolme ensimmäistä sarjaa, ollen siihen asti samassa vauhdissa kuin lauantaina. Viimeisen sarjan kolme kahdeksikkoa pudottivat pistemäärän 374:ään, tuloksena kuitenkin yhdeksäs sija. Varsinaisen yllätyksen rakensi porukan nuorin Armi Häkkinen. Armi on ollut koko kauden huippukunnossa ja parannellut tuloksiaan kohti kevättä. Armi sai pidettyä suorituksensa hyvin kasassa ja tasaisena, eikä lauantain huono loppu uusiutunut. Ampuma-aika käytettiin nyt tarkkaan ja harkitusti hyväksi. Tuloksena oli hieno tulos 383, mikä riitti koko kilpailun toiseen sijaan, vaikka jäikin vielä pari pistettä Armin kilpailuennätyksestä. Näin henkilökohtainen suomenmestaruushopea matkasi Armin mukana Mäntsälään. Kauaksi ei jäänyt kultainen mitalikaan, sillä voiton vei Hämeenlinnan Katariina Laine yhden pisteen erolla. Onneksi tuo yksi piste ei haittaa hopeatyttöä yhtään!

Kokonaisuudessaan Mäntsälän Urheilijoiden Ampumajaoston kilpailurupeama Vierumäen urheiluopistolla oli antoisa ja hyvin onnistunut. Valmentajat ja vanhemmat loivat uusia suhteita ja löysivät uusia keinoja suoritusten parantamiseksi. Ampujille tuli kasvattavaa kilpailukokemusta rutkasti. Onnistumiset ja pettymykset otetaan visusti opiksi, jotta ensi vuoden SM-kilpailuissa pärjätään vielä paremmin.