Vanhoja uutisia

Ampumajaosto kovassa iskussa Etelä-Suomen v. 2009 ilma-aseiden aluemestaruuskilpailuissa

Aluemestaruuskilpailun järjestivät Porkkalan Ampujat, kilpailu ammuttiin Kirkkonummen väestösuojassa. Kilpailut olivat kovatasoiset, monen sarjan voittotulos on myös tämän kauden kotimainen kärkitulos. Mäntsälän ampujien suorituksista kirkkaimpaan loistoon nousee Daniel Lindemanin ja Armi Häkkisen kaksoisvoitto kivääri 12VT sarjassa. Tulokset ovat molempien ampujien henkilökohtaiset kilpailuennätykset. Loistosuoritus isoissa kilpailuissa, suorituspaineiden alla. Aluemestareiksi ampuivat Danielin lisäksi Armi Häkkinen ja Henna Viljanen pistoolisarjoissa. Edellämainittujen lisäksi aluemestaruusmitalit saivat kaulaansa Iiro Saarela, Mari Lindeman, Susanna Simola. Koko joukkueen saldo oli 9 mitalia 15 suorituksesta.

Poimintoja aluemestaruuskilpailujen tuloksista

Loistavasti ampunut 10IT kiväärijoukkue.

Nuoret menestyivät Kultahippufinaalissa Mikkelissä 7.3-8.3.2009

347 alle 14-vuotiasta ampujaa laukoi ilmakiväärillä ja ilmapistoolilla 421 suoritusta Kultahippufinaalissa Mikkelissä lauantaina 7. maaliskuuta. Henkilökohtaisten suorituksien lisäksi sunnuntaina ammuttiin kaatuvien taulujen joukkuekilpailu. Joukkuekilpailuun osallistui peräti 99 kolmehenkistä joukkuetta eri ikäkausisarjoissa. Härmän Seudun Ampujat sai liikkeelle 15 joukkuetta ja kisan järjestänyt Mikkelin Ampujat 10 joukkuetta. Mäntsälästä saatiin kasaan kaksi joukkuetta, kun Häkkisen Armi ampui kiväärillä yhtä ikäkausisarjaa ylemmässä luokassa. Suomen Ampumaurheiluliiton ilma- ja ruutiaseiden Kultahippufinaalit ovat nuorten ampumaharrastuksen vuosittaisia valtakunnallisia katselmuksia. Mikkelin Ampujat järjestämä finaalitapahtuma on 16. ilma-aseiden Kultahippufinaali.

10-vuotiaiden sarjassa koettiin kovatasoinen kilpailu, jossa yksikin laukaus pois kympistä tiesi välittömästi mestaruushaaveiden karisemista. Kovista paineista huolimatta Mari Lindeman sai ammuttua mahtavan tuloksen 198, ja sijoittui kuudenneksi kauden parhaalla kilpailutuloksella. Hyvin ampuivat myös kultahippuensikertalaiset, Laura Simola ja Jenna Kuisma. Varsinkin sunnuntain joukkuekilpailussa tytöt pärjäsivät erinomaisesti, vaikka aivan mitaleille ei päästy. Mäntsälän joukkueen pudotti koko joukkuekilpailun voittanut Sodankylän ampujat.

12-vuotiaiden sarjassa Daniel Lindeman täytti odotukset ja toi hopeisen mitalin Mäntsälään. Daniel pystyi keskittymään suoritukseensa hyvin ja ampui normaalin tuloksen koko kauden suorituksiin nähden. Danielin vahvuus onkin tasaiset kilpailusuoritukset, kilpailupaineista huolimatta. Tiukka kilpailu jäi kuitenkin hieman vaivaamaan tätä ampujalupausta, koska voittokin olisi ollut aivan mahdollinen. Tässä sarjassa ampuivat myös Armi Häkkinen ja Sini Matkalin. Sunnuntain joukkuekilpailu ei tässä sarjassa oikein sujunut, vaikka harjoitukset menivätkin aivan normaalisti. Kilpailujännitys saattoi kasvaa liian suureksi ja tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella.

14-vuotiaiden sarjassa mäntsäläläisiä oli kaksi kilpailijaa. Susanna Simola ja Mia Matkalin ampuivat molemmat omat ennätyksensä. Tämä oli hyvä osoitus ampujanuorten keskittymiskyvystä ja tuloskunnon oikeasta ajoittamisesta. Isoissa kilpailuissa menestyminen luo hyvää pohjaa tuleville kilpailuille. Harmittavasti tähän ikäkausisarjaan ei Mäntsälästä saatu joukkuetta.

 

Ruutiaseiden kauden 2009 avauskilpailu Kouvolassa

Kouvolassa, Tyrrin ampumakeskuksessa käytiin 16.-17.05.2009 ruutiaseiden kauden avauskilpailu. Kilpailun varhainen ajankohta verotti jonkin verran osallistujia kaikista sarjoista, mutta mukaan mahtui myös kelpo joukko kovan tuloksen saavuttaneita ampujia. Kilpailu oli samalla myös nuorten 16-20 -vuotiaiden EM-kilpailuiden katsastuskilpailu. Nuorten- sarjoihin osallistujia verotti varmaankin Virossa samaan aikaan ammuttu nuorten Suomi-Viro maaottelu.

Mäntsälän Urheilijoiden Ampumajaostoa edusti 10-vuotias Armi Häkkinen, joka kilpailee 12T sarjassa. Ruutiaseissa nuorin sarja on 12-vuotiaiden sarja, johon voivat ottaa osaa nuoremmatkin ampujat ohjaajan tarkassa valvonnassa. Lauantaina 16.5 käydyssä 25 metrin pienoispistoolisarjassa ei ollut Armin lisäksi muita kilpailijoita. Sunnuntaina 17.5 käydyssä 50 metrin pienoiskiväärin makuukilpailussa oli jo useita kilpakumppaneita. Kilpailun voitti Haminan ampumaseuraa edustanut Tomi Nopanen. Toiseksi tuli MU:n Armi Häkkinen ja kolmannelle sijalle tähtäsi Myllykosken Ampujien Oona Hannula. Tomi on nuoresta iästään (9v.) huolimatta jo kokenut ampumaurheilun harrastaja ja omassa ikäluokassaan aivan maan kärkiampujia. Tomi ja Armi ovatkin kilpailukumppanit ilma-asepuolella jo yli kahden vuoden ajalta.

Poimintoja tuloksista

Kuvia kilpailusta

 

 

Lauantain mitalistit Armi, Toni ja Otto

Pistooli- ja kiväärilajien Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailut , Hyvinkää , 12. - 14.06.2009

Aluemestaruuskilpailut ammutiin Hyvinkäällä vaihtelevassa ja koleassa säässä. Kylmyys ja vaihteleva tuuli vaikeuttivat ampujien suoriutumista tasaisissa kilpailuissa. Myöskään isojen kilpailujen tuoma lisäjännitys ei helpoittanut ampujien suorituksia. Ampumajaostosta kilpailuun osallistui viisi ampujaa, ja saaliina kotiin tuomisina oli kaikista vastoinkäymisistä huolimatta viisi mitalia.

Tuplamestaruuksiin ei ylletty, mutta tuplamitalisteja oli kaksi: Armi Häkkinen ampui kiväärillä pronssia ja pienoispistoolilla kultaa. Toni Karlsson saavutti tasaisien kilpailujen jälkeen makuuasennossa pronssia sekä täysottelussa kultaa. Edellä mainittujen lisäksi Otto Mäkelä ampui poikien Y16 sarjassa komeasti pronssia.

Aluemestaruuskilpailujen tulokset

Kuchenreuter-lajin kisa käynnissä. Ampujilla on kaksi päällekkäistä taulua.

MU:lla edustus mustaruutiammunnan v. 2009 SM-kilpailuissa

Mustaruutiammunnan SM-kilpailut pidettiin Orivedellä 27.-28.6.2009. Mäntsälän Urheilijoita edusti kilpailussa Ari Hämäläinen, joka ampui lajissa nro 12 (Mariette) sarjassa Y sijalle 15 tuloksella 77 pistettä. Voiton vei Veikko Ratsula (TSA) tuloksella 94. Sarjassa oli 22 osallistujaa. Kaikkiaan SM-kisoissa oli 60 osanottajaa, useimmat heista ampuivat monessa lajissa.

Mustaruudin SM-kisojen tulokset

Tulos oli Arille pettymys, hän ampunut kansallisissa kilpailuissa tätä ennen huomattavasti parempia tuloksia. Ensimmäisen SM-kisan jännitys tuotti liian tuhdin annoksen adrenaliinia, ja kilpailun alkupuolisko meni sen vuoksi pieleen. Loppu meni hieman paremmin, mutta se ei enää auttanut.

Mustaruudilla ammutaan 1400-1800 -lukujen mallien mukaisilla pääosin suustaladattavilla aseilla. Lajeja on pitkille ja lyhyille aseille, rihlatuille ja sileäpiippuisille, lunttu-, pii- ja nallilukkoisille sekä patruuna-aseille, ja vielä alkuperäisaseille ja replikoille. Lajit on numeroitu, ja niillä on myös asehistoriasta poimitut nimet. Arin laji, nro 12 (Mariette) ammutaan suustaladattavien nallilukkorevolvereiden replikoilla. Kaikissa luotilajeissa kilpailusuoritus käsittää 13 laukausta, ampuma-aika on 30 minuuttia johon sisältyy aseen lataaminen joka laukausta varten. Kohdistuslaukauksia ei ole. Kymmenen parasta osumaa lasketaan tulokseen.

Mustaruutiammuntaan kuuluu sääntömääräisenä osana vanhojen aseiden ja ampumamenetelmien vaaliminen. Käytettyjen aseiden täytyy olla sangen tarkasti alkuperäisten mallien mukaisia. Siinä missä nykyaikainen kilpa-ase ase sovitetaan ampujalle, mustaruutiampujan on sopeuduttava aseeseen. Esimerkiksi pistoolin kahvaa ei saa muokata, vaan ampujan on haettava parhaiten toimiva ote.

Päätäntävaltaa mustaruutiaseiden asioissa Suomessa käyttää SAL:n Mustaruutijaosto, jonka kotisivuilta löytyy muun muassa lisätietoa eri mustaruutilajeista, kilpailukalenteri ja tuloksia.

Varkauden mustaruutikisat 12.7.

Mustaruudin kansallisessa kilpailukalenterissa oli 12.7. vuorossa Varkauden Ampujien järjestämä VIII Black Powder Warkaus, joka pidettiin Joroisten ampumaradalla. MU:n Ari Hämäläinen osallistui Mariette-lajiin, ja sijoittui siinä viidenneksi tuloksella 89 pistettä. Kilpailun voitti Juha Hautamäki (LeA) 94 pisteellä. Kaikkiaan Marietteen osallistui 18 ampujaa.

VIII Black Powder Warkaus tulokset

Ari oli enemmän kuin tyytyväinen tulokseen ja sijoitukseen, jotka ovat parhaat hänen SAL:n alaisissa kisoissa ampumansa. Ne tulivat myös mitä sopivimmalla hetkellä lievittämään SM-kisoissa koettua pettymystä. Tuloslaskenta hieman jännitti, tauluissa kun näytti olevan vain 12 reikää, mutta niin vain tuomarit löysivät yhdestä yhdeksikön reiästä kahden kuulan jäljet. Koska tulokseen lasketaan 10 parasta osumaa, ohi menneeksi tuomittu laukaus olisi vähentänyt Ari tulosta vain kaksi pistettä, mutta sijoitus olisi kyllä pudonnut niiden myötä reippaasti. Joten hyvä näin!

Pienoiskiväärin ja pienoispistoolin nuorten SM-kilpailut Kontiolahdella,
Kultahippufinaalit Sodankylässä

Valmistautumisaika on päättynyt ja tuulen lukeminen alkanut.
Sodankylän järjestäjät olivat tuoneet paikalle poron.

Joensuun Ampujien järjestämät pienoiskiväärin nuorten- ja yleisten sarjojen SM-kilpailut ammuttiin Kontiolahdella 30.7-2.8.2009. Mäntsälän Urheilijoiden ampumajaostoa kilpailussa edusti Y-16 sarjassa ampuva Otto Mäkelä. Otto otti osaa torstaina 30.7 ammuttuun makuukilpailuun. Oton kesä on sujunut rippikoulun myötä aika kiireisissä merkeissä ja harjoittelu on jäänyt todella vähiin. Asentokilpailu harjoituksia ei ollut mahdollisuutta ampua lainkaan, joten osallistuminen ensimmäisissä Y-sarjojen SM-kilpailuissa jäi pelkkään makuukisaan. Oton tavoite oli ampua yli 90.n sarjoja joka lähestulkoon toteutuikin. Viimeinen sarja jäi kolme pistettä alle 90.

Tulokset. Y-16 pienoiskivääri 50m.makuu 40 ls.

1. Joni Stenström RS 389
2. Daniel Ekholm RS 388
3. Joni Mäkitalo JA 387
18. Otto Mäkelä MU 361

Sodankylän Ampujat järjestivät tukiampujien, eli alle 15-vuotiaiden kultahippufinaalin ruutiaseilla 8.8.2009. Mäntsälän Urheilijoita edusti Kontiolahden tapaan yksi ampuja. 12T sarjassa kilpaileva Armi Häkkinen. Armista tuli samalla ensimmäinen Mäntsälän urheilijoita edustanut ruutiasefinaaliampuja tukisarjoissa. Kilpailumatkaa kertyi 1930 kilometriä halki Suomen.

Aamun pistoolikilpailu ammuttiin vielä hyvissä olosuhteissa klo. 9.00 alkaen. Samaan aikaan alkoivat myös kiväärin ensimmäiset erät. Pistoolikilpailussa 9. laukaus karkasi Armilta otteen korjaamisen myötä kolmoseen ja mitalisijat karkasivat siihen laukaukseen.

Kiväärikilpailussa Armi ampui kolmannessa erässä joka alkoi 11.15. Nopeasti kohoava ilman lämpötila aiheutti melkoisia virtauksia ja tuuli oli todella hankala etenkin radan alkupäässä, vallin vieressä. Tuulen lukeminen oli kilpailun alkaessa todella hankalaa ja koelaukauksiin hukkui patruunoita enemmän kuin koskaan aiemmin. Ensimmäisen sarjan alkuun tuli neljän ysin putki ja usko oli loppua niin Armilta kuin ohjaajana toimineelta isältäkin. Pienen neuvonpidon jälkeen päätettiin jatkaa ja harjoituksista tuttu ”kymppiputki” löytyi. Toisesta sarjasta olikin tuloksena yhtä pistettä vaille täydet 100.
Loppusijoitus oli 46:n ampujan joukossa 9. Tällä kertaa napakympit olivat ampujaa vastaan ja muutaman sijoituksen pudotus tuli reunakymppien myötä.

Tulokset. 12T pienoiskivääri 50m. makuu 20ls.

1. Maria Liewendahl ÅSSF 197
2. Julius Passi KA196
3. Niko Ojaniemi KhjA 196
9. Armi Häkkinen MU 193

12T pienoispistooli 25m.20ls.
1. Teemu Hertz MA 196
2. Oskari Eloranta KaA 191
3. Janne Moilanen MA 189
12. Armi Häkkinen MU 179

Kaikki Kultahippufinaalin tulokset

Kuvia Sodankylästä

Lisää kuvia Sodankylän Ampujien sivuilla

MU:n mestaruuskilpailut ruutiaseilla 2009

Ruutiasekauden kääntyessä kohti loppuaan ratkottiin näiden lajien MU:n mestaruudet.

25.8.2009 ammuttiin pienoiskiväärin makuukilpailu. Aikuiset ampuivat 40 laukausta, nuoret 20. Tulokset olivat hyviä, vaikka Touko antoikin kohteliaasti nuoremmilleen tasoitusta ampumalla ensimmäisen sarjan etutähtäin irti.

27.8.2009 oli vuorossa pistoolikisa, aikuisten sarjoissa vakiopistooli ja nuorten sarjoissa pienoispistooli 20 ls tuelta. Kilpailu vedettiin läpi kommelluksitta, vaikka kyseessä oli monelle osallistujalle ampujanuran ensimmäinen vakiopistoolikisa. Tämä huomioiden myös tulostaso oli tyydyttävä.

Tulokset

Kiitokset kaikille mestaruuskilpailuihin osallistuneille!

Pistooliampujat innostuivat kisaamisesta niin, että päättivät ampua kauden lopuksi vielä pienoispistoolikilpailun. Alustavasti ajankohdaksi sovittiin keskiviikko 9.9. klo 17:30.

MU:n pienoispistoolikilpailu 9.9.2009

Pistooliampujat mittelivät taitojaan pienoispistoolilla ruutiasekauden päättäjäiskilpailussa, kauniissa ja lämpimässä alkusyksyn illassa. Osallistujia oli kaikkiaan 10, joukossa jälleen ensikertalaisia. Toukon johdolla kilpailu sujui silti kaikilta sääntöjen mukaan. Yleisessä sarjassa Toni oli pisteissä aivan omilla kymmenluvuillaan, mutta sijoista 2.-4. käytiin tiukka taisto.

Tulokset

Kiitokset jälleen kaikille osallistujille! Yhdessä harrastamisen ja kilpailemisen todettiin olevan niin mukavaa, että päätettiin pitää ensi kesänä yhteisiä pistooliharjoituksia pari kertaa kuukaudessa. Toivottavasti sinne saadaan houkutelluiksi mukaan kaikki loputkin MU:n pistooliampujat.

XXV Loviisan ilma-asekisa 2009 31.10. - 01.11.2009

Kisojen kuopus valmistautumassa pistoolikisaan isänsä kanssa.

Ampujat kävivät kilpailemassa Lovissassa perinteisessä syyskilpailussa. Kilpailut olivat kaksipäiväiset. Lauantaina ammuttiin pistoolilla ja sunnuntaina oli vuorossa kiväärikilpailut. Lauantain kilpailujen yhteydessä kisailtiin myös Uudenmaan reserviläispiirin mestaruuksista. Mäntsäläläset ampujat menestyivät molempina päivinä erinomaisesti ja suurin osa mitaleista matkasikin kotikulmille. Oli myöskin hienoa huomata taas kerran, kuinka jännittävää kilpaileminen on ja miten yksikin piste ratkaisee mitallin värin. Kilpailujen osallistujiakin oli laidasta laitaan: yli seitsemänkyppisiä ja nuorimpana kilpailijana oli seuramme edustaja seitsemänvuotias Heta Viljanen. Heta ampui pistoolilla sekä kiväärillä. Heta suoriutui urakasta todella hyvin ampuen tasaisen varmasti. Harmi ettei kilpailukumppaneita ollut, mutta kilpailukokemusta karttui uudesta suorituspaikasta. Se onkin tärkeää, koska jokainen ampumapaikka on erilainen esimerkiksi valaistuksen ja ilmanvaihdon suhteen. Heta aloitti ammunnan viime vuonna.

Loviisan ilma-asekisan tulokset

Ilma-aseleiri Vierumäellä 2.1.2010

Ampumajaosto vieraili 2.1.2010 Vierumäki Areenan ilma-aseradalla. Matkaan oli lähtenyt lukuisa joukko nuoria huoltojoukkoineen sekä muutama varttuneempikin ampuja, joten kaikki eivät mahtuneet yhtä aikaa Areenan 10-paikaiselle radalle. Sopu kuitenkin antoi sijaa, ja nelituntisen harjoitusajan puitteissa jokainen ehti ampumaan. Tällä jo perinteeksi muodostuneella Vierumäen leirillä ampujat pääsevät totuttautumaan sähköiseen, osuman automaattisesti rekisteröivään taululaitteistoon. On myös hyödyllistä harjoitella välillä vieraalla radalla - käydäänhän useimmat kilpailutkin muualla kuin kotiradalla.

Vierumäen taululaitteisto on sveitsiläistä valmistetta. Samanlainen laitteisto on nykyisin käytössä luotilajien kansainvälisissä arvokilpailuissa, kuten olympialaisissa. Varsinaiset taulut koostuvat valkoisesta taustapahvista, jossa on taulun keskiön kokoinen reikä, sekä taustapahvin takana kulkevasta mustasta pahvinauhasta. Nauha liikkuu joka laukauksen jälkeen keskiön leveyden verran alaspäin, joten luodinreikä tulee aina puhtaaseen pahviin. Ampumapaikalle taulu näyttää umpimustalta täplältä täysvalkoisella taustalla. Renkaat ja numerot siis puuttuvat, joten tähtäyskuva on hieman erilainen kuin normaalitaululla.

Taululaitteisto rekisteröi osumat automaattisesti. Taulukehyksen reunoilla on neljä mikrofonia, jotka kuulevat luodin osumaäänen. Ääni saapuu kuhunkin mikrofoniin hieman eri aikaan, riippuen osumakodan sijainnista mikrofoneihin nähden. Laitteiston tietokone laskee aikaeroista osumakohdan ja määrittää osuman arvon 0,1 pisteen tarkkuudella. Järjestelmä näyttää osumakohdan ja arvon välittömästi ampumapaikan monitorissa, joten ampuja ei tarvitse ratakaukoputkea. Kilpailuissa järjestelmä voidaan kytkeä tulostenlaskentaohjelmaan, ja tuloslista on valmis samalla hetkellä kun viimeinen laukaus on ammuttu.

Järjestelmä on varmistettu sähkökatkon tai muun häiriön varalta siten, että jokainen osuma printataan heti paperille. Ja jos kaikki muu pettäisi, osumat voitaisiin tulkata pahvinauhasta. Kuitenkin leiriläiset saivat havaita, miten hieno tekniikka yhdistettynä inhimilliseen virheeseen mahdollistaa aivan uudenlaisen pasmojen sekoamisen. Hämmästys nimittäin oli suuri, kun harjoituksen alussa muutamalta kivääripaikalta rekisteröityi hurjia tuloksia, jopa 100 pisteen sarjoja. Valitettavasti kyse ei lopulta kuitenkaan ollut tuloskunnon huimasta paranemisesta. Kun kyseisille ampumapaikoille oli vaihdettu kivääritaulut, oli unohdettu vaihtaa taulutyyppi osumat rekisteröivässä ohjelmassa. Niinpä järjestelmä luuli että ammutaan pistoolitauluihin, ja niissähän on huomattavasti isompi kymppi...

Ampujan kannalta välitön palaute osumista ilman kiikarointia on järjestelmän ilman muuta hyödyllisin ominaisuus. Toisaalta monitorissa näkyvä osumahistoria voi luoda myös suorituspaineita, mutta niitähän ampujan täytyy oppia kestämään. Tulostaso säilyi leirillä suunnilleen samana kuin kotiradalla. Vaikutti siltä että moderni rata motivoi ampujia, jaksettiin puristaa suurempia laukausmääriä kuin tavallisissa harjoituksissa. Totisen ampumatreenin jälkeen mentiin vielä saunaan ja uimaan, ja lopuksi syömään. Kaikkiaan vierailu Vierumäelle koettiin miellyttäväksi ja hyödylliseksi, joten tätä leiriperinnettä varmasti jatketaan myös tulevaisuudessa.

Essi Kuisma vastaanottaa voittopokaalin Lahdessa.

Lahden ja Nokian kilpailut 9.1.2010

Tammikuun 9. päivä oli vilkas ampumaurheilupäivä Ampumajaoston nuorille lupauksille. Kilpailuja käytiin niin Lahdessa vuoden ensimmäisissä pistoolikilpailuissa kuin Nokialla Nuorten tammikuun kisassa. Lahdessa ampujistamme kilpailemassa olivat Essi Kuisma, Henna Viljanen ja Armi Häkkinen. Nokialla seuraamme edustivat Mia Matkalin ja Otto Mäkelä. Parhaiten menestyivät Essi, Henna ja Otto, jotka voittivat sarjansa hyvillä tuloksilla. Ensimmäistä kilpailukauttaan ampuvan Essi Kuisman pistoolitulos 256 ylittää 8,5 osumakeskiarvon.

Lahden ampumaseuran pistoolijaosto:
Tammikuun 2010 avauskilpailun tulokset

Nokian seudun ampujat:
Nuorten tammikuun kisan kivääritulokset

Maakunnalliset ilma-asekilpailut 21.1.2010

21.1.2010 pidetyissä maakunnallisissa ilma-asekilpailuissa oli osallistujia ennätysmäärä! Suorituksia kirjattiin 60 kappaletta. Erityisen ilahduttavaa oli nuorison osallistujamäärän kasvu, sekä yleisen sarjan osallistujamäärät sekä ilmapistoolissa että ilmakiväärissä. Kilpailijoiden iloksi suuri osallistujamäärä ei vaikuttanut tulostasoon, vaan kilpakumppaneiden määrä innoitti ampujia huippusuorituksiin. Kiitokset osallistujille ja onnittelut ennätyksiä tehneille kilpaveljille ja -siskoille!

Tulokset

Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailut 6.-7.2.2010

Pistooliampujat Essi, Armi, Henna, Heta sekä Matti Ruoho

 

Etelä-Suomen aluemestaruuskilpailut ilma-aseilla ammuttiin 6.-7.2.2010 Helsingissä, Maunulan liikuntahallissa. Lauantaina 6.2. Mäntsälän Urheilijoista oli seuraa edustamassa kahdeksan ampujaa. Lauantain hienoimmasta saavutuksesta vastasi vuoden alusta jaoston puheenjohtajaksi valittu Toni Karlsson. Toni saavutti ensimmäisen yleisen sarjan aluemestaruutensa ilmakiväärillä. Tonin lisäksi lauantaina kiväärillä kilpailivat Touko Koivisto sekä Teijo Helenius. MU:n ampumajaoston nuoret ampujat olivat hienosti esillä pistoolisarjoissa. Pistooliampujia johti kokenut Matti Ruoho. Matti kilpailee Y70-sarjassa, joten kokemusta pistooliammunnasta on kertynyt jo useilta eri vuosikymmeniltä. Kilpailuiden nuorin osanottaja oli 8IT-sarjassa kilpaillut Heta Viljanen. Lauantaina ampujat saavuttivat kuusi henkilökohtaista aluemestaruusmitalia.

Sunnuntai oli nuorten Mäntsäläläisten kivääriampujien näytön paikka. Tukiampujien kovimmasta tuloksesta vastasi 12VT-sarjan voittanut KSF:n Sebastian Långström tuloksella 190. MU:n nuoret ampujat saalistivat sunnuntaina 5 henkilökohtaista sekä 3 joukkuekilpailumitalia. MU:n ampujien kokonaismitalisaalis kilpailuista oli 11 henkilökohtaista sekä 3 joukkuemitalia. 6 kultaa, 3 hopeaa ja 5 pronssia.

Kaikki tulokset

Lisää kuvia

Lauantain tulokset: pistooli

8 IT    
1.Heta Viljanen  MU 160

12 VT  
1. Henna Viljanen MU 162
2. Armi Häkkinen MU 145

14 VT
1.Essi Kuisma   MU 250
2.Björn Friman  ESF 238

Y70    
1.Usko Mettiäinen HVA 363
2.Ulf Friberg   RS 356
3.Matti Nurminen HVA 354
7.Matti Ruoho   MU 348

Sunnuntain tulokset: kivääri

8IT 
1.Viktor Nyberg  RS    194
2.Heta Viljanen  MU    180
3.Siiri Suvanto  PorkkA  177

12VT
1.Sebastian Långström  KSF 190
2.Henna Viljanen    MU  186 
3.Jenna Kuisma     MU  170
4.Laura Simola     MU  167
8.Mari Lindeman     MU  153

14VT 1.Sofie Grönroos  KSF 27

Kiväärinhuoltokoulutus 19-21.2.2010

 

Ampumaurheiluliitto järjesti 19-21.2.2010 Savonlinnassa, Tanhuvaaran urheiluopistolla kiväärinhuoltokoulutuksen. Mäntsälän Urheilijoiden ampumajaostosta koulutukseen osallistuivat Antero ja Mäkelän Ari. Kouluttajina toimivat Ralf Westerlund sekä Tapio Säynevirta.

Koulutuksessa käytiin läpi ilma- ja pienoiskivääreiden laukaisukoneistoa sekä tähtäinten huoltoa ja kunnossapitoa. Pieni ryhmäkoko varmisti sen että kouluttajilla oli aikaa perehtyä kaikkien koulutettavien omiin tarpeisiin ja kysymyksiin aseiden huoltoon liittyen. Kiväärin olympialajivalmentaja ja paralympia-kehityspäällikkö Pirjo Peltola piti huolen, etteivät miesvaltaisen joukon keskustelut päässeeet rönsyilemään liian kauaksi koulutuksen aiheesta.

Kuvissa Tapio säätää pienoiskiväärin laukaisukoneistoa ja tarkastaa tähtäimien häiriötöntä toimintaa.

Henkilökohtaisessa kilpailussa hopeaa saavuttaneet Armi
Häkkinen ja Jenna Kuisma.
12VT joukkuekilpailun palkitut Laura, Jenna ja Henna.

Kultahippufinaalit 10.-11.4.2010.

 

Valtakunnallinen nuorten urheiluampujien ilma-aseiden finaali ammuttiin Turun Kupittaalla 10.-11.4.2010.

 

Lauantaina ammuttiin henkilökohtaiset lajit ja sunnuntaina joukkuekilpailut.

Lauantain kilpailuissa Armi Häkkinen sekä Jenna Kuisma tähtäsivät itselleen hopeamitalit.

Armi sekä Jenna onnistuivat ampumaan kauden tärkeimmässä kilpailuissa uudet kilpailuennätyksensä ja tällä kertaa ne riittivät hopeamitaleille. Jennan sarjassa ,12VT ilmakiväärillä mitaleille tähtääjiä oli 69 ampujaa ja Armin sarjassa 14VT ilmakivääri ampujia oli kaikkiaan 67. Kaikkiaan Turussa oli 351 nuorta ampujaa kautta Suomen, jotka ampuivat 433 suoritusta osan ampujista ammuttua sekä ilmapistoolilla, että kiväärillä. 12VT sarjassa ampui Jennan lisäksi Henna Viljanen (sijoitus 17.) sekä Laura Simola, jonka sijoitus oli 29. 14VT kiväärisarjassa Armin lisäksi tähtäsi Riikka Määttä (13.) ja Mia Matkalin (35.). Joukkueen nuorin ampuja oli 8IT sarjassa kilpaillut Heta Viljanen. Heta tähtäsi ensimmäisessä finaalikilpailussaan kiväärillä sekä pistoolilla hienosti pitkästä ja raskaasta kilpailupäivästä huolimatta. Hetan ahkera uurastus askartelunurkkauksessa varmisti sen, että koko joukkueella, huoltajat mukaan lukien on avaimenperiä vuosiksi eteenpäin. Kiitokset Hetalle! 8IT sarjan kaikki kilpailijat palkitaan, eikä tuloksia laiteta vielä paremmuusjärjestykseen. Hetan tulokset olisivat riittäneet sijalle 13 kummassakin lajissa. Ilmapistoolin 14VT sarjassa Mäntsälän Urheilijoita edusti Essi Kuisma. Essin sijoitus oli 17:s 47 ampujan joukossa.
 

Sunnuntain joukkuekilpailuun osallistui MU:sta kolme joukkuetta. Kaksi kiväärijoukkuetta sekä pistoolijoukkue. 12VT kiväärijoukkueessa ampuneet tytöt Laura Simola, Henna Viljanen sekä Jenna Kuisma saavuttivat jännittävien vaiheiden jälkeen pronssimitalin. Pitkän ja uuvuttavan päivän rasitukset alkoivat näkyä tytöissä ensimmäisen paripudotuskisan jälkeen, eikä voimat aivan riittäneet kamppailemaan kultamitalista. 14VT kivääri joukkueen Armi Häkkinen, Mia Matkalin ja Riikka Määttä osumatarkkuus riitti toiselle kierrokselle asti. Isonkyrön metsästys- ja ampumaseura voitti osumin 11-5 ja tyttöjen oli tyytyminen 7:nteen sijaan. 14VT pistoolijoukkueessa ampuneiden Essi Kuisman, Henna Viljasen ja Armi Häkkisen tie nousi pystyyn jo alkukarsinnassa. Jatkoon pääsyyn olisi vaadittu yksi osuma enemmän. Yhdeksäs sija oli hieno saavutus joukkueelta jossa ampui vain yksi pistoolia päälajinaan ampuva tyttö.

Jennan ja Armin palkitseminen on katsottavissa videona ampumaurheiluliiton sivuilla osoitteessa www.ampumaurheiluliitto.fi . Etusivun vasemmasta laidasta löytyy ”uutisvirtaa” kohdasta linkki videosivuille josta 12VT sekä 14VT ilmakiväärin palkintojen jaot ovat katsottavissa.
.
 
 

- Antero Häkkinen

Touko Koivistosta Ampumajaoston Kunniapuheenjohtaja

Kiitokseksi jaoston hyväksi tehdystä tehdystä työstä ja pitkäaikaisesta puheenjohtajana toimimisesta Touko Koivisto nimitettiin 31.3.2010 Ampumajaoston Kunniapuheenjohtajaksi. Kunniakirja luovutettiin Nuori Suomi Sinetin vastaanottojuhlan yhteydessä.

 

Parhaat onnittelut Toukolle!