Katuviesti

2022

Ilmoittaudu Katuviestiin!

 

Mäntsälän Urheilijoiden Yleisurheilujaoston järjestämä Katuviesti juostaan ke 25.5.2022 klo 19.

Katuviestin lähtöpaikkana on yleisurheilukenttä, ja juoksureitti kulkee sekä radalla että rata-alueen ympäristön hiekkatiellä. Juoksijoiden matkat vaihtelevat 100 metristä 800 metriin.

 

Joukkueiden tulee koostua kahdeksasta (8) max 15 -vuotiaista tytöistä ja pojista siten, että joukkueen kokonaisikä on 96 vuotta tai alle. Joukkueessa pitää olla vähintään neljä (4) tyttöä.

 

Syntymävuosi määrää laskentaiän siten, että

2007=15v, 2008=14v, 2009=13v, 2010=12v, 2011=11v, 2012=10v, 2013=9v, 2014=8v, 2015=7v, 2016=6v ja 2017=5v.

 

Tänä vuonna ilmoittautuminen tapahtuu vain ennakkoon nettisivujen kautta.

Ei jälki-ilmoittautumisia paikan päälla. 

Jokaista joukkuetta kohti tarvitaan yksi nimetty avustaja kilpailun sujuvan läpiviennin varmistamiseksi.

 

Aikataulu:

Numeroiden jako kentällä klo 18-18:30.

Reittiin tutustutaan ohjatusti klo 19 lähtien.

Lähtölaukaus n. klo 19:15.

 

Ilmoita joukkueesi viimeistään maanantaina 23.5.2022.

Ilmoittautumislomake alla.

 

Huom! Olet tervetullut kilpailemaan vaikka joukkueesi ei täytä kriteerejä! Sijoituspalkinnoille ei joukkue tosin tällöin voi päästä.

 

 

 

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 


 

2019

 

Katuviestissä saavutettiin uusi joukkue-ennätys!

 

Mäntsälän perinteinen Katuviesti juostiin torstaina 9.5.2019 alkuillasta keskusurheilukentän ympäristössä. Matkat viestissä olivat 100 metristä 800 metriin.

Mäntsälän Urheilijoiden Yleisurheilujaosto pääsi hienoon tavoitteeseensa, joka oli saada osallistuvia joukkueita ennätysmäärä: 15 joukkuetta. Kilpailupaikalla keskusurheilukentällä leijui jälleen suuren urheilujuhlan tuntua, kun yhteensä 120 kilpailijaa valmistautui tulevaan koitokseen. Katuviestissä juostaan kahdeksan juoksijan joukkueissa, joissa sääntöjen mukaan kilpailijoiden yläikäraja on 15 vuotta, joukkueessa on oltava vähintään neljä tyttöä ja kilpailijoiden yhteenlaskettu ikä ei saa ylittää 96 vuotta. Tänä vuonna kaikki osallistuneet joukkueet täyttivät kriteerit.

Ensimmäinen osuus oli sata metriä ja siinä vaihtoon tuli selvällä erolla Helmiina Putus Myllymäki Impossible –joukkueesta. Heti toisen osuuden alussa siirtyi Ajon joukkue kärkeen Fanni Mannisen johdolla. Ajo jatkaa kärjessä, kunnes viidennellä osuudella Myllymäki Angelsin nostaa johtoon Essi Latvio 500m osuudellaan. Kuudennella osuudella jälleen kärkipaikka vaihtuu kun Ilveksen 1 –joukkue menee kärkeen Ruut Eskelisen tahdissa. Seitsemännen osuuden alkumetreillä Veli nousee johtopaikalle Henri Mustosen toimesta. Ankkuriosuudella Veli on jo selvässä johdossa juoksemassa kohti voittoa Ea Vuoren kauniilla askelluksella kohti maalia. Vilkas 96:n Luca Seppänen on selvällä kakkostilalla, mutta kolmannesta sijasta käydään vielä puolessa välissä osuutta kovaa taistoa. Katuviestissä tehdään vuosittain ratkaisuja loppusuoralla ja niin tehtiin tänäkin vuonna. Ilveksen 1 –joukkueen ankkuri Antton Eskelinen nostaa joukkueensa hurjalla loppukirillään hopealle vain reilun 10 metriä ennen maaliviivaa. Kolmanneksi Vilkas 96 –joukkue, neljänneksi Verso 1 ankkurina Henri Mattila, viides ja kuudes sija menivät Myllymäen koulun joukkueille ankkureinaan luokkakaverit Marianne Salmi ja Erik Luokkanen. Ylivoimaisesti nuorimmalla joukkueella kilpaili MU Yleisurheilun joukkue, joiden yhteisikä oli vain 77 vuotta. Tässä joukkueessa oli mukana tulevaisuuden hienoja urheilijalupauksia, joista jo piirin kärjen tuntumaan ovat nousseet vasta viime kesänä yleisurheilun aloittaneet 12 –vuotiaat Silja Niemi ja Hanna Mustonen. Tytöt juoksivat viestin kaksi viimeisintä ja pisintä osuutta.

Katuviestiin oli tänä vuonna saapunut myös joukkueita Mäntsälän kunnan ulkopuolelta; Kerkkoon Urheilijoista oli mukana hienosti juossut joukkue, joka tuli maaliin hiihtäjänä menestyneen Nella Daavitsaisen ankkuroimana. Kirkonkylän koulusta oli mukana kaksi joukkuetta, joissa oli mukana vierailevia kilpailijoita Espanjasta, Italiasta, Portugalista ja Puolasta. Ilvekseltä oli tänäkin vuonna eniten joukkueita, kolme kappaletta. Kaksi joukkuetta oli em. Myllymäen koulun lisäksi kyläseuroista Vilkkaalta ja Versolta. Upea kiertopalkinto matkasi tänä vuonna kyläseura Veljelle, mutta ensi vuonna kisataan jälleen toukokuun alkupuolella keskusurheilukentällä. Paljonko silloin on osallistuvia joukkueita jää nähtäväksi. Yleisurheilujaosto kiittää kaikkia osallistuneita urheilijoita, huoltajia, vanhempia sekä talkoolaisia, jotka hyvin lyhyelläkin varoitusajalla ryhtyivät vaihtovahdeiksi ja toimitsijoiksi.

Yleisurheilu elää ja voi tällä hetkellä hyvin, osallistujamäärät ovat nousussa ja lasten Yleisurheilukoulu alkaa jälleen 4.6.2019 johon on tullut jo hyvin ilmoittautumisia. Vielä ryhmissä on paikkoja jäljellä, joten kannattaa ilmoittautua nopeasti mukaan hienon harrastuksen pariin. Ilmoittautuminen tapahtuu nettisivujen kautta 31.5.2019 mennessä:  https://www.mantsalanurheilijat.fi/jaostot/yleisurheilu/kesan-2019-yleisurheilukoulu/

 

Katuviesti 9.5.2019

Tulokset:

 

1.Veli 11.26 (Minea Laaksonen, Vili Mäenpää, Noa Vuori, Samu Taskinen, Jenna Taskinen, Hanna Mustonen, Henri Mustonen, Ea Vuori) 93v.

2.Ilves I 11.38 (Jalmari Lahti, Aapo Eskelinen, Viena Eskelinen, Aino Kononen, Luca Aiello, Ruut Eskelinen, Tara Hautala, Antton Eskelinen) 96v.

3.Vilkas 96 11.39 (Elias Alastalo, Alina Aaltonen, Kiira Seppänen, Joona Siitari, Iida Majanen, Julius Aaltonen, Siru Ojanen, Luca Seppänen) 96v.

4.Verso I 11.43 (Toivo Honkanen, Markus Linnamäki, Stella Seppälä, Essi Turunen, Helmi Honkanen, Senni Ruuskanen, Lauri Mattila, Henri Mattila) 96v.

5.Myllymäki Angels feat. Emppu 11.46 (Veera Ahola, Anni Suoperä, Anni Pakkanen, Eveliina Laine, Essi Latvio, Anni Suominen, Jemina Kangas, Marianne Salmi) 95v.

6.Myllymäki Impossible 11.51 (Helmiina Putus, Veikka Westermark, Lilli Paappanen, Roope Ilmonen, Emilia Kytölä, Olli Lehto, Kiira Mettenranta, Erik Luokkanen) 89v.

7.Ajo 12.00 (Vilma Rajanen, Fanni Manninen, Eemeli Tikka, Aino Tikka, Aino Rajanen, Samuel Leppänen, Konsta Kallioinen, Joona Häkkinen) 95v.

8.Ilves II 12.04 (Itai Kedmi, Matilda Salminen, Noomi Romppanen, Anni Kononen, Pauliina Lindberg Iikka Eskelinen, Arttu Laine, Joona Laisi) 95v.

9.Kerkkoon Urheilijat 12.25 (Hilla Ristolainen, Enni Hedberg, Iitu Ristolainen, Valtteri Lainio, Helka Pelkonen, Linnea Ruhala, Aino Kanervala, Nella Daavitsainen) 94v.

10.Vilkas 86 13.24 (Vilma Majanen, Kaapo Seppänen, Armas Illikainen, Henna Majanen, Riku Majanen, Olavi Luoto, Wilhelmiina Seppänen, Ella Marjomaa) 89v.

11.MU Yleisurheilu 13.58 (Kia Kolehmainen, Aapo Sulonen, Essi Lopperi, Meea Kolehmainen, Esme Lopperi, Oskari Karjanlahti, Silja Niemi, Hanna Mustonen) 77v.

12.Verso II 13.59 (Leevi Rautama, Saimi Malmberg, Emma Kyyrä, Laura Linnamäki, Belle Bernad, Akseli Meriläinen, Laila Raitanen, Aku Ilomaa) 96v.

13.Ilves III 14.23 (Melinda Salminen, Pekko-Paavo Eskelinen, Jade Siira, Luukas Holopainen, Katri Torvasti, Oliver Aiello, Hans Eskelinen, Helmi Myllylä) 87v.

14.Erasmus B (Kirkonkylän koulu) 15.13 (Roosa Kallio, Nadia Silveira, Maria Tuominen, Anais Roca Nistor, Lucas Daniel, Gabriele Urso, Domenico Glorioso, Andrea La Diega) 94v.

15. Erasmus A (Kirkonkylän koulu) 15.14 (Essi Ala-Lipasti, Ida Väisälä, Ilkka Leinonen, Matias Peltola, Klaudija Steponaityte, Lukrecija Steponaityte, Mateusz Banasik, Saara Leinonen) 93v.

 

Katuviestissä mukana tänä keväänä kansainvälistä väriä

 

Mäntsälän Urheilijoiden Yleisurheilujaoston järjestämä Perinteinen Katuviesti juostaan 9.5.2019

Keskusurheilukentän läheisyydessä. Tänä vuonna mukana on Etelä-Eurooppalaista meininkiä, kun mukana kilpailee juoksijoita Italiasta, Espanjasta, Portugalista ja Puolasta, joten kansainvälinen ja kovatasoinen kilpailu tulossa. Tuttuun tapaan juoksureitti kulkee sekä radalla että rata-alueen ympäristön hiekkatiellä ja matkat vaihtelevat 100 metristä 800 metriin.  

Nykyisessä muodossaan Katuviestiä on juostu vuodesta 2012 lähtien. Vuosien 2010 - 2018 aikana eniten voittoja on kerännyt  Kyläseura -Ilveksen joukkue viidellä voitollaan, toisen sijan jakavat Ajo, Myllymäen koulu, Verso ja Vilkas, kullakin yksi voitto.

Katuviestissä joukkueiden tulee koostua kahdeksasta max 15 -vuotiaista tytöistä ja pojista siten, että joukkueen kokonaisikä on 96 vuotta tai alle. Joukkueessa pitää olla vähintään neljä tyttöä. Jos joukkue ei täytä kriteerejä, se ei kuitenkaan estä joukkuetta kilpailemasta. Kaikilla on mahdollisuus osallistua; kilpailun ulkopuolella.

Joka kevät on hienoa huomata, miten aktiivista toiminta on kyläseuroissa sekä koulujen ja eri harrastusporukoiden kesken, mutta aina mahtuu mukaan lisää joukkueita!

Katuviestin joukkuehenki on vuodesta toiseen vailla vertaa! Tunnelma kannattaa kokea itse ja alkaa jo kiireen vilkkaa miettiä omaa joukkuetta kevään jännittävimpään kilpailutapahtumaan! Yleisurheilujaosto heittää haasteen kaikille kyläseuroille sekä muille porukoille, että saadaanko Katuviestiin tänä vuonna ennätysmäärä, joka olisi 15 joukkuetta.

9. toukokuuta ilmassa on jälleen suuren urheilujuhlan tuntua, kun joukkueet ottavat mittaa toisistaan ja kannustajat pistävät parastaan oman joukkueensa hyväksi.

Ilmoittautuminen tapahtuu tänäkin vuonna ennakkoon 8.5.2019 mennessä nettisivujen https://www.mantsalanurheilijat.fi/jaostot/yleisurheilu/kilpailut/katuviesti/ kautta.  

Nettisivuilta löytyvät myös tarkat ohjeet ja lisätiedot tapahtumasta.

Tervetuloa kaikki kannustamaan ja kisaamaan!

 

Lisätietoja: yleisurheilu @ mantsalanurheilijat.fi

 

 

 


 

 

2018

Perinteinen Katuviesti juostiin keskiviikkona 9.5.2018 aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. 12 joukkuetta oli saapunut Keskusurheilukentälle kamppailemaan Katuviestin voitosta ja halutusta kiertopalkinnosta, jonka voittajajoukkue saa haltuunsa vuodeksi.

Tänä vuonna kolmen kärki erottui selkeästi, eikä maalisuoralla nähty tiukkoja kirikamppailuja takavuosien tapaan. Maaliviivan ylitti ensimmäisenä Vilkas I, ankkurinaan Marianne Salmi. Toiseksi kiri Ilves I, ankkurina Paavo Vironen ja kolmantena maaliviivan ylitti Veljen ankkuri Ea Vuori.

Nykyisessä muodossaan Katuviestiä on juostu vuodesta 2012 lähtien. Vuosien 2010 - 2018 aikana eniten voittoja on kerännyt  Ilveksen joukkue, peräti 5kpl, toisen sijan jakavat Ajo, Myllymäen koulu, Verso ja Vilkas, kullakin yksi voitto. Kakkossijoja on eniten napsinut Vilkas, jolla niitä 4kpl, Ilveksellä kolme ja Okalla kaksi. Kolmansia eniten Veljellä 3kpl, sitten Ilveksellä ja Myllymäen koululla kaksi kappaletta ja yksi kolmas sija Versolla ja Vilkkaalla.

Joukkueiden lukumäärä on viimeisen neljän vuoden aikana ollut keskimäärin 12 joukkuetta. Ilvekseltä tulee vuosittain eniten kovatasoisia joukkueita, tänä vuonna 4 kpl. Verso ja Vilkas ovat osallistuneet kahden joukkueen voimin ja yhdellä joukkueella ovat viime vuosina kilpailleet mm. Ajo, Myllymäen koulu ja Veli. 

On hienoa huomata, miten vireää ja aktiivista toiminta eri kyläseuroissa on, mutta mukaan mahtuu vielä lisää niin muitakin kyläseuroja, kuin koulujen tai muiden harrasteporukoiden joukkueita. Mainio esimerkki on Mäntsälän Jäätaiturit, jotka näyttivät tyttöporukalla mallia että luistelijoilta sujuu myös juoksu mainiosti! Toinen hieno esimerkki on Myllymäen koulu, joka on ollut hienosti mukana vuosia ja 2013 he nappasivatkin voiton. 

Joukkuehenki Katuviestissä on vuodesta toiseen vailla vertaa! Tunnelma kannattaa kokea itse ja alkaa hyvissä ajoin miettiä omaa joukkuetta vuodelle 2019. Heitetään haastetta kaikille kyläseuroille ja muille porukoille että saadaanko Katuviestiin ensi vuonna ennätysmäärä 15 joukkuetta! 

Jälleen ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua kun joukkueita kilvan kannustettiin. Kiitos kaikille urheilijoille, huoltajille, vanhemmille sekä tietenkin toimitsijoille hienosti läpiviedyistä kisoista.

 

Tulokset:

Katuviesti 9.5.2018

 

1. Vilkas I, 11.22. (Kaapo Seppänen, Kiira Seppänen, Julius Aaltonen, Siru Ojanen, Silja Seppänen, Wilhelmiina Seppänen, Luca Seppänen, Marianne Salmi) 95v.

2. Ilves I, 11.35 (Aapo Eskelinen, Luca Aiello, Viena Eskelinen, Tara Hautala, Iina Holopainen, Ruut Eskelinen, Antton Eskelinen, Paavo Vironen) 96v

3. Veli 11.40 (Vili Mäenpää, Samu Taskinen, Nella Daavitsainen, Neea Taskinen, Jenna Taskinen,  Noora Daavitsainen, Miko Martikainen, Ea Vuori) 94v.

4. Myllymäen koulu 11.53 (Axel Mettenranta, Siiri Tammisto, Sofia Laine, Tomi Lahdelma, Kiira Mettenranta, Arttu Lahdelma, Jemina Kangas, Tatu Haikala) 87v.

5. Verso I 12.20 (Leevi Rautama, Senni Ruuskanen, Aatos Väyrynen, Essi Turunen, Emilia Väyrynen, Emma Kyyrä, Aku Ilomaa, Tuomas Ruuskanen) 95v.

6. Ilves II 12.23 (Hans Eskelinen, Katri Torvasti, Noomi Remppanen, Saimi Hakaa, Lumi Koppala, Iikka Eskelinen, Joona Laisi, Aleksi Lumme) 94v.

7. Ajo 12.45 (Vilma Rajanen, Jesse Häkkinen, Claudia Leppänen, Aino Rajanen, Konsta Kallioinen, Aino Tikka, Roni Luukkonen, Joona Häkkinen) 85v

8. Mäntsälän Jäätaiturit MJT 12.57 (Karita Kujanpää, Laura Peisanen, Edit Taittonen, Aino Kononen, Petra Hirvonen, Fanni Ketola, Veera Vire, Katriina Tallo) 89v

9. Ilves III 13.07 (Venla Tupala, Oliver Aiello, Sonia Haapalainen, Pauliina Lindberg, Onni Laine, Anni Kononen, Arttu Laine, Aleksanteri Lahti) 95v

10. Vilkas II 13.11 (Elias Alastalo, Sakkeus Aaltonen, Eemeli Marjomaa, Armas Illikainen, Silja Nieminen, Alina Aaltonen, Tuuli Hjelt, Ella Marjomaa) 85v

11. Ilves IV 13.55 (Jalmari Lahti, Pekko-Paavo Eskelinen, Saara Ansala, Jade Siira, Vilma Korhonen, Miki Holopainen, Sofia Vironen, Riku Riikonen) 91v

12. Verso II 14.15 (Suvi Rautama, Aapo Ilomaa, Elmo Kyytinen, Stella Seppälä, Saimi Malmberg, Laura Linnamäki, Laila Raitanen, Antti Seppälä) 87v