Varaukset

 

 

Web-kalenterin käyttö (SuperSaaS-kalenteri)

Hirvihaaran Verso ry:n  hallinnoiman Hirvihaaran Kuntomajan varauskalenteri on sähköisessä muodossa.

Kalentereita voi katsella kuka tahansa, mutta varauksen tekemiseen tarvitaan tunnukset. Jokainen varaaja luo oman/edustamansa yhdistyksen/yrityksen oman tunnuksen SuperSaaS-järjestelmään. Myös laskutus tapahtuu luotujen tunnusten tiedoilla. Hirvihaaran Kuntomaja soveltuu niin  yhdistysten ja yritysten kuin yksityishenkilöiden varauksiin. 

Vuokrahinnalla katamme Kuntomajan ylläpidosta aiheutuvia kustannuksia.

1) Katsele vapaita vuoroja

Hirvihaaran Kuntomajalle on luotu oma varauskalenteri:

    Kuntomajan varauskalenteri

Linkkiä klikkaamalla ruudulle avautuu uusi ikkuna, joka näyttää kyseisen kalenterin värikoodattuna:

  • Valkoinen väri, varattavissa olevat päivät
  • Omat varaukset näkyvät tilavarauksen väri + valkoisilla pisteillä varustettuna.
  • Sininen väri on Kuntomajan sali
  • Vihreä väri on Kuntomajan toimistotila
  • Punainen väri on Kuntomajan saunatila
  • Vaalean harmaa väri osoittaa tämän päivän kalenterissa.

2) Valitse näkymä

Jos kalenteri avautuu viikkonäkymän sijaan kuukausinäkymään (esim. mobiililaitteissa), klikkaa alareunasta ”Näytä työpöytä”.

Voit katsella kalenteria päivän, viikon tai kuukauden näkymissä, tai ”Vapaana”-näkymässä, joka näyttää tulevat vapaat ajat listana. Erityisesti viikkonäkymä ja Vapaana-näkymä ovat käteviä vuorojen varaamisessa.

Päivä-, viikko- ja kuukausinäkymiä voi selata ajassa eteen- ja taaksepäin kalenterin yläosassa olevia pieniä nuolia klikkaamalla.

3) Kirjaudu kalenteriin

Klikkaa kalenterista jotain vapaata aikaa. Klikkaa aukeavasta dialogista Kirjaudu ensin sisään. Nyt SuperSaaS-kalenteri pyytää henkilökohtaista tunnusta ja salasanaa. Klikkaa Luo uusi käyttäjätunnus. Anna seuraavaksi sähköpostitunnus (joka on myös käyttäjätunnuksesi kalenteriin), henkilökohtainen salasanasi kalenteriin, nimesi, puhelinnumero ja osoite - nämä toimivat myös laskutusosoitteena. Klikkaa lopuksi Lähetä-painiketta. Jos uuden tunnuksen luominen onnistui, aukeaa kalenterinäkymä, jossa lukee ”Rekisteröityminen onnistui”. Nyt sinulla on myös henkilökohtainen tunnus SuperSaaS-kalenteriin. Kirjoita tunnus (antamasi sähköpostiosoite) ja henkilökohtainen salasanasi muistiin!

HUOM! Jatkossa, kun haluat tehdä varauksia, klikkaa oikeasta yläreunasta linkkiä Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta.

4) Tee varaus

Kun olet kirjautunut kalenteriin, voit tehdä varauksia. Selaa kalenterista sopiva aika ja klikkaa sitä.

Ruudulle avautuu ”Uusi varaus”-dialogi, jossa näkyvät kohdat varauksen alku- ja loppuaika, koko nimi, puhelinnumero, varaustarkoitus ja lopussa valikkona Kuntomajan vuokrattavana olevat tilat.

Tällä hetkellä, mikäli haluat varata kaikki tilat (toimistotila, sauna ja sali) joudut tekemään jokaisesta tilasta oman varauksen - kalenteria päivitetään ja pyritään saamaan varaus yhdellä kertaa tehtäväksi.

Tarkista antamasi tiedot ja klikkaa lopuksi Luo varaus-painiketta. Varaus siirtyy ylläpitoon hyväksyntää odottamaan ja kalenterin yläpuolelle tulee teksti Varaus odottaa hyväksymistä.

Vaihtoehtoisesti voit klikata ”Vapaana”-näkymässä sopivan ajan sisältämää riviä tai plus-painiketta. Tämä avaa ”Uusi varaus” dialogin. Toimi kuten yllä on kuvattu.

Saat sähköpostiisi vahvistusviestin, kun varaus on ylläpidon osalta hyväksytty.

Ohjelma lähettää muistutuksen varauksesta kahta (2) tuntia ennen varauksen alkamista varaajan sähköpostiin.

5) Varauksen muokkaus

Jos haluat muokata tekemääsi varausta, klikkaa sitä kalenterissa. Sinun tulee olla kirjautuneena sisään. Ruudulle avautuu ”Muokkaa Varaus”-dialogi. Muokkaa tietoja ja klikkaa lopuksi joko Päivitä varaus, Poista Varaus tai Sulje. Päivitä varaus tallentaa tekemäsi muutokset. Poista varaus poistaa koko varauksen kalenterista. Sulje sulkee dialogin tallentamatta muutoksia.

6) Varauksen laskutus

Mäntsälän Urheilijat ry toimittaa laskun tekemästäsi varauksesta sähköpostiin. Laskutusosoitteena toimii kalenteriin kirjautumiseen käytetty sähköpostiosoite. Maksumuistutus toimitetaan postitse.

7) Varauksen poistaminen

Jos haluat poistaa tekemäsi varauksen, klikkaa sitä kalenterissa ja klikkaa avautuvasta "Muokkaa Varaus"-dialogista Poista varaus. Tämä poistaa varauksen ja päivittää kalenterinäkymän. Huomaa, että tämä toimii vain, kun olet kirjautuneena sisään kalenteriin.

Lopuksi

Kun haluat lopettaa, klikkaa sivun oikeassa ylänurkassa näkyvää "Kirjaudu ulos"-linkkiä. Palaat Mäntsälän Urheilijoiden sivulle.