Kilpailuohje

Kilpailuohje, SM-TempO 6.8.2017

(päivitys 5.8. klo 23.07)

 

Toimihenkilöt:

Kilpailunjohtaja Kristiina Mäkinen, 040 5873956, suunnistus@mantsalanurheilijat.fi

Ratamestari Lauri Mäkinen, 044 2508976, lauri.a.makinen (at) gmail.com

Valvoja Martti Inkinen, RR, martti.inkinen (at) msoynet.com

Tuomarineuvosto:

pj Anna Jacobson, OK77

Roope Näsi, AlahKi

Heikki Liimatainen, RiSu

 

Aikataulu: Kilpailu alkaa klo 10.00 Mäntsälän keskustassa. Kilpailijoiden on oltava karanteenissa kilpailukeskuksessa klo 9.30. Opastus kilpailukeskukseen teiden 140 ja 25 risteyksestä, ajoaika noin 5 min. Finaalit 15 parhaalle alkaen noin klo 13.30.

Lähtöajat MU:n nettisivuilla www.mantsalanurheilijat.fi to 3.8. lähtien. Väliaikalähdöt.

Sarjat: Kaikki kilpailijat kilpailevat yhteisessä Elit-sarjassa. Kilpailijoilla tulee olla voimassa oleva lisenssi. Tapahtuman yhteydessä on myös kuntorastimahdollisuus, johon ilmoittautuminen paikan päällä klo 11 mennessä. Kuntosarjalaiset lähtevät radalle välittömästi kilpailijoiden jälkeen.

Ravintola: kilpailukeskuksessa kahviotuotteita sopuhintaan.

WC:t kilpailukeskuksessa, myös inva.

 

Kilpailusäännöt:

Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja IOF:n tarkkuussuunnistuksen lajisääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita.

Valitusten aikaraja on 10 min sen jälkeen kun viralliset tulokset on julkaistu kilpailukeskuksessa. Protestit on tehtävä kirjallisesti ja annettava juryn jäsenelle viimeistään 15 min sen jälkeen kun järjestäjä on ilmoittanut päätöksestään valituksen suhteen.

 

Ratatiedot:

8 aseman karsinta, joissa jokaisella 5 tehtävää. Asemalla on kuusi lippua ja nollarastimahdollisuus. Max. vastausaika on 150 sekuntia per asema. Finaalissa kaksi asemaa 15 parhaiten karsinnoissa sijoittuneelle.

Kartta 1:4000, käyräväli 2 m. Sprinttikartta (ISSOM). Kartoittaja Martti Inkinen.

Kilpailunumerot löytyvät kilpailukeskuksesta. Kilpailukortti jaetaan lähdössä. Lisäksi kilpailija saa opaskartan, jonka reittiä tulee seurata. Kilpailija pysähtyy ennen jokaista asemaa odotuspaikalle, josta kilpailija kutsutaan suorittamaan tehtäväasemaa. Radan kokonaispituus noin 2 km.

Vastaukset tulee antaa ääneen selkeästi käyttäen aakkosia Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot, Zero. Jos et pysty ääntämään vastausta, näytä kirjainta kartalla. Kerro tämä etukäteen toimitsijalle.

 

Nollarastin määritelmä:

Tehtävän vastaus on Zero mikäli yksikään aseman rastilipuista ei ole rastiympyrän keskipisteen ja rastimääritteen osoittamassa paikassa.

Nollarastilla pätee toinen seuraavista:

A) Yksikään rastilipuista ei ole oikealla kohteella. Tällöin lähin rastilippu on joko väärällä tai kartoittamattomalla kohteella. Mikäli rastilipun oikea paikka ei ole havaittavissa katselupaikalta, lähin rastilippu on yli 8m järjestäjän oikeaksi katsomasta paikasta. Mikäli oikea kohde on havaittavissa, lähin rastilippu on voitu sijoittaa tästä noin 3-4m päähän.

B) Oikealla kohteella oleva rastilippu ei ole rastiympyrän keskipisteen ja rastimääritteen osoittamassa paikassa. Lähin rastilippu on tällöin sijoitettu kohteen väärälle puolelle (yli 120º) tai yli 8m etäisyydelle järjestäjän oikeaksi katsomasta paikasta.

 

Palkitseminen:

SM-mitalit kolmelle parhaalle suomalaiselle / Suomessa asuvalle sekä plaketit sijoille 4.-6.

Muistopalkintoja sijoille 1.-3. jaettaessa otetaan huomioon myös kilpailun ulkomaiset osallistujat. Myös paras para-statuksen omaava kilpailija palkitaan.