Ajankohtaista

 

SOMPIS-hiihtokoulu on peruutettu keskiviikkona 17.2.2021 kovan pakkasen ja tuulen vuoksi.

HIIHDON SYYTREENIT 2021 !

 

Hiihtojaosto järjestää kaikille 2011-2005 syntyneille treenejä koko syksyn ajan. Tarkoituksena on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus monipuoliseen liikkumiseen maksuttomasti. 

Treenit ovat kolme kertaa viikossa ja osallistua voi niin moneen kuin ennättää ja haluaa.

Treeniajat ovat: 
tiistai klo 18.30-20..00 (juoksu/lihaskunto)
torstai klo 18.30-20.00 (rullahiihto)
sunnuntai klo 17.00-18.30 (fysiikkatreeni, jossa kehitetään eri ominaisuuksia ja huolletaan kehoa)

Treenien pitopaikat vaihtelevat jonkin verran. Pääasiassa liikumme Mäntsälän alueella, ja käytämme valmiita liikuntapaikkoja, kuten keskuskenttää ja Hirvihaaran kuntomajaa.

 

Olipa lajisi hiihto tai ei, olet tervetullut mukaan treenailemaan. Sopii hyvin esim. lajiharjoitusten oheen fysiikkatreeneiksi.

 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä valmennuksesta vastaavaan Nillaan nillariina@gmail.com

Kuva: Antti Luoto
Kuva: Antti Luoto
Kuva: Antti Luoto
Kuva: Antti Luoto

Hiihdon Kilparyhmä haki hiihtotuntumaa Vuokatista jo marraskuussa

 

Hiihdon kilparyhmä leireile marraskuun puolivälissä Vuokatissa. Tavoitteena oli hakea hiihtotuntumaa ja saada uutta oppia hiihdon tekniikkaan liittyen. Molemmissa tavoitteissa onnistuttiin, ja leiriltä tarttui mukaan paljon uusia oivalluksia hiihdon tekniikasta ja hiihdettyjä kilometrejäkin karttui mukavasti. 

Eikä leirin jälkeen mennyt kauaa, kun ilmat suosivat Etelä-Suomeakin ja ensimmäiset tykkilumiladut saatiin Lahteen, jossa kilparyhmä on käynyt aktiivisesti hiihtämässä. Nyt tilanne on vielä parempi, kun Hirvihaarassakin pääsee hiihtämään ja ensimmäiset hiihtotreenit Hirvihaarassa on jo pidetty onnistuneesti.

Hiihtojaosto kävi tutustumassa Peltosen suksitehtaalla

 

Mäntsälän Kesport järjesti hiihtojaostolle torstaina 25.10 tutustumiskäynnin Peltosen suksitehtaalle. Hiihtäjillä oli ainutlaatuinen tilaisuus tutustua yhteen harvoista suksitehtaista, jossa valmistetaan suksia lasten ensisuksista lähtien aina huipputason kilpasuksiin.

Tilaisuudesta vastasi Asko Lahdelma, joka tutustutti yksityiskohtaisesti hiihtovälineisiin ja uusimpiin voiteisiin. Lisäksi tutustumiseen kuului tehdaskäynti, jossa pääsi konkreettisesti näkemään suksien valmistusprosessin. Vierailu toi uusia ajatuksia ja havaintoja suksiin liittyen.

Hiihtojaosto kiittää Kesportia ja Peltosen suksitehdasta hienosta mahdollisuudesta kurkistaa hiihtovälineiden tuotantoon.

Kuva: Jari Seppälä
Kuva: Jari Seppälä
Facebook-sivun näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Muita uutisia

Avoin suksien voiteluinfo/-koulutus 1.2.2018

1.2.2018
Hiihtojaosto järjesti yhteistyössä Kesport Mäntsälän ja Rex-voidevalmistajan kanssa avoimen infon/koulutuksen suksien voitelusta kiinnostuneille Hirvihaaran kuntomajalla.

Hirvihaaraan saatiin ajettua latuja 12.12.2017

12.12.2017
Joulukuun lumimyräkän tuoman lumimäärän ansiosta Hirvihaarassa Kuntomajan puoleiset ladut saatiin pohjattua joulu-tammikuun hiihtolenkkejä varten. Sateiden vuoksi pohja muuttui lopulta ohuemmaksi ja jäisemmäksi, mutta sen jälkeen, kun saatiin lisää luonnonlunta ja säätilojen vaihtelua paremmin kestävää tykkilunta, saatiin ladut jälleen hyvään hiihtokuntoon.