Aikuisurheilu

Oletko kiinnostunut liikkumaan ja urheilemaan yleisurheilun parissa?

 

Oletko kiinnostunut aikuisurheilusta yleisurheilun parissa? Mistä lajeista? Moneenko kertaan voisit sitoutua? Vastaa alla olevaan kyselyyn ja kerro toiveesi. Jos kiinnostuneita aikuisurheilijoita on riittävästi, yleisurheilujaosto järjestää esim lajiintutustumispäivän/päiviä.

*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

 

Mäntsälä maraton 28.10.2017

 

Mäntsälässä järjestettiin kaikille avoin ja ilmainen liikuntatapahtuma, Mäntsälä maraton lauantaina 28.10.2017. Tapahtuma oli lajissaan jo kolmas, ja se tehtiin jälleen yhteistyössä Mäntsälän urhelijoiden kanssa. Talkoissa oli apuna niin yleisurheilujaoston kuin jalkapallojaoston väkeä. 

Osallistujia sateisena ja loskaisena päivänä oli yhteensä 28, joista kuusi juoksi koko matkan, eli 43,4 km. Muut juoksivat tai kävelivät oman aikataulunsa ja kuntonsa mukaan 6,2 kilometrin mittaisia kierroksia 1-5. Reitti mukaili paikallisille tuttua "Karjalaistentien" lenkkiä ja sen varrella oli kaksi juottopistettä, joilta sai mehua, limsaa taikka pientä naposteltavaa. Startti, kierroksen vaihtumiskohta ja maali olivat urheilukentällä.

Reitti oli osaksi haasteellinen johtuen lumisesta soratieosuudesta, joka päivän mittaan suli sohjoksi ja vedeksi kastellen osallistujien kengät. Onneksi mieli oli muuten korkealla ja sisulla saatiin maaliin ainakin yksi maratonin ensikertalainen, yksi ensimmäistä kertaa juoksutapahtumaan osallistunut, ja useita oman ennätyksensä tehneitä. Nähtiinpä reitillä myös seniorit sauvakävelemässä Raimo Kantasen johdolla. 

Osallistujalistalla nähtiin sekä paikallisia, että ulkopaikkakuntalaisia. Useampi heistä oli osallistunut jo aiemmillakin kerroilla samaan tapahtumaan. Mukavaa oli myös, että tapahtumassa oli mukana väkeä muksuista senioriin. Nuorin osallistuja oli juuri koulun aloittanut Essi Ala-Lipasti, joka paransi kierrosennätystään peräti 18 minuuttia edellisestä kerrasta (toukokuun tapahtuma). Essillä oli matkassa Mamma mukana, sillä reitti ei ollut valvottu, ja matkaa tehtiin jokainen omalla vastuulla.

Nopeimman kierroksen teki MU:n Marianne Salmi, ylipitkältä maratonilta ensimmäisenä maaliin saapui Virve Valkeavuori, ja ensimmäisen maratoninsa juoksi Mia Koskinen. Mia voitti myös osallistujien kesken arvotun Kuntokeitaan lahjoittaman 1 kk:n salikortin!

Mäntsälä maraton 28.10.2017 tulokset:

1 krs 6,2 km
Salmi Marianne 0:29:36
Ala-Lipasti Essi 1:09:25
Weckman Terttu 1:09:30
Majuri Heikki 1:18:03
Majuri Raili 1:18:07
Kantanen Raimo 1:18:20

2 krs 12,4 km 
Tukiainen Tiina 1:13:41
Rantanen Riitta 1:21:00
Brisk Jenni 1:22:16
Sire Justus 1:25:01
Ala-Lipasti Anni 1:59:58
Tuominen Petteri 2:25:12
Tuominen Marjut 2:25:12

3 krs 18,6 km
Uuttu Satu 1:24:40
Kaljunen Timo 1:32:52
Uuttu Tomi 1:37:17
Pirkkola Mikko 2:21:14

4 krs 24,8 km 
Kurtelius Antti 2:10:08
Karhapää Marko 2:37:21
Marttila Hanna 2:50:07
Andelin Minna 4:48:37

5 krs 31,0 km 
Nevalainen Liisa 3:23:58

7 krs 43,4 km
Valkeavuori Virve 4:03:10
Lindholm Jari 4:08:30
Knaapila Kimmo 4:28:50
Ala-Lipasti Raisa 4:28:53
Koskinen Mia 4:29:57
Swahn Hans 4:51:39

Onnittelut kaikille osallistujille ja itsensä ylittäjille!

Lisää kuvia ja tunnelmia:

Facebook: https://www.facebook.com/mantsalamaraton/

Blogi: http://retureippailee.blogspot.fi/2017/10/mantsala-maraton-lokakuun-loska.html

 

 

Juuri ennen starttia!
Itsepalvelu-kylmäasema reittikierroksen puolivälissä.
Reitti oli osin loskainen päivän lämmetessä ja lumen sulaessa.
Osa reitistä myös todella hyvässä kunnossa ja tie sula.
Ensimmäinen maraton juostuna ja lahjakortti voitettuna. Onnittelut Mia Koskinen!

Lajiintutustumispäivä aikuisille 29.8.2017

Mäntsälän urheilijat järjestivät lajipäivän aikuisille tiistaina 29.8. Aktiivinen Facebookmainonta tavoitti jonkun verran väkeä, samoin puskaradio jota kautta mm. paikallinen senioriryhmä oli tullut hyppyjä ja heittoja kokeilemaan. Tutustumispäivän veti Harri Jores, joka kilpailee itse säännöllisesti ja on niittänyt menestystä mm. vauhdittomassa pituudessa.

Tutustumispäivä alkoi lyhyellä lämmittelyllä, jonka jälkeen työnnettiin kuulaa. Ensimmäisellä kerralla harjoituksen aiheena oli työntötekniikka, eli vauhtia ei vielä otettu. Kyynärpään asento on tärkeä! Ja se, että käsi tulee viimeisenä. Näin opimme. 

Kuulan jälkeen hyppäsimme vauhditonta pituutta. Varpaat hyppyalueen reunukselle, käsien heilautus ja kova ponnistus. Halutessaan sai "tavoiteviivan" soraan ennen hyppyä. Hienoja ponnistuksia nähtiinkin!

Viimeisenä lajina oli korkeushyppy. Jätettiin vielä rima asettamatta, ja keskityttiin vain hyppytekniikkaan ilman vauhtia. Haettiin uskallusta hypätä selkä edellä takana olevalle korkeushyppypatjalle.

Lopuksi oli vielä mahdollisuus testata kuntonsa 1000 metrin juoksussa.

Ilta oli mukava ja valmentaja erittäin asiantunteva. 

Mikäli olet kiinnostunut oppimaan lisää, tulemaan mukaan yhteistreeneihin tai osallistumaan aikuisten yleisurheilukouluun, laita viestiä yleisurheilu@mantsalanurheilijat.fi

 

 

 

 

 

Kuulantyöntötekniikkaa oppimassa
Vauhditon pituus sopii myös aikuisille mainiosti
Korkeushyppypaikalla

Senioriliikuntaa "Voimaa vanhuuteen" kurssin muodossa

Mäntsälän liikuntapalvelut järjestää senioriliikuntakurssin Voimaa Vanhuuteen kesän ja syksyn 2017 aikana. Mäntsälän Urheilijoiden yleisurheilujaosto on mukana kurssilla tarjoamalla esim. kenttävuoroja, testausta ja muutamia treenejä kurssin aikana. 

Kurssi starttasi ti 6.6. urheilukentällä. Ensin käytiin ohjelma ja kurssin tavoitteet läpi, sitten käveltiin porukassa yhden kilometrin kävelytesti radalla, ja lopuksi venyteltiin. Ilma suosi ja osallistujat olivat intoa täynnä. Testausta oli vetämässä Raimo Kantanen, ajanottajina MU:n Minttu ja Raisa.

Kurssille pääsee mukaan myös kesken kauden. Ole yhteydessä kunnan liikuntatoimeen tai katso lisätiedot https://www.kuntapalvelut.fi/mantsala/

Kurssimaksu koko ajalta 25 eur. Pääsyvaatimuksena seniorivuodet eli K 65. 

 

Seniorit sauvakävelytreeneissä 20.6.2017

Sateisesta ja tuulisesta illasta huolimatta seniorit olivat taas tänään vauhdissa. Sauvakävelytekniikkaa, mäkivetoja ja venyttelyä ohjelmassa. Reipasta väkeä, tuumasi myös lenkillä vastaan tullut koirakaveri. Iltaa kohti kelikin parani. "Kyllä kannatti lähteä" oli porukan yhteinen mielipide.

Ensi tiistaina klo 17:30 urheilukentällä taas treenit. Omat sauvat mukaan. Tervetuloa seniorit! Lisätietoa Mäntsälän liikuntatoimen sivuilta #voimaavanhuuteen

 

Mäkitreenit Hirvihaarassa 4.7.2017

Tänään siirryttiin astetta vaativampaan maastoon kun sauvakävelytreenit pidettiin Hirvihaaran mahtavissa maisemissa. Siellä riittää mäkiä! Seniorit saivat mukaan myös yhden juniorin, joka otti innokkaasti mallia varttuneemmasta väestä. Mukana oli myös MU:n aikuisliikuntavastaava Raisa. Raimo veti hyvät treenit, joissa mäet otettiin maltilla, ja välillä ventyltiin. Sää suosi. Heinäkuu jatketaan vastaavilla treeneillä aina tiistaisin Hirvihaarassa. Elokuussa sitten taas uudet kuviot.

 

Mäntsälä Maratonin reittiin tutustumassa 17.10.2017

Käytiin porukalla kävelemässä sauvoven kanssa tai ilman Mäntsälä maratonin reittikierros läpi. Yhden kierroksen mitta on 6,2 km, ja kierroksia voi kiertää niin monta kuin haluaa. Täysi matka on seitsemän kierrosta, eli reilut 43 km. Mäntsälä maraton juostaan taikka lenkkeillään la 28.10.2017. Tervetuloa mukaan! 

Senioriryhmä Voimaa vanhuuteen loppuvenyttelee 6.6.2017
Ohjelmassa mm. mäkivetoja ja tekniikkaharjoituksia
Kentän ympäristössä sauvakävelemässä
Venyttelyä lenkin lomassa
Mukana seniorit ja yksi juniori
Tarkistetaan toimiiko liikeradat sormista varpaisiin saakka. Hauska sormienpyörittelytehtävä sai ilmeet keskittyneiksi
Mäntsälän maraton reittiin tutustumassa 17.10.2017
Karjalaistentiellä Mäntsälän maratonin reitillä 17.10.2017