Sompis-hiihtokoulu

Kilparyhmällä on omat erilliset harjoittelu ajat, jotka eivät liity Sompis-hiihtokouluun. Jos olet 2012-2006 syntynyt ja kiinnostunut tavoitteellisesta harjoittelusta talvisin lumella hiihtäen ja sulanmaan aikaan monipuolisesti liikkuen niin kestävyys- kuin fysiikkatreenienkin muodossa voit laittaa viestiä hiihto@mantsalanurheilijat.fi niin saat lisätietoja harjoittelusta.

Sompis-hiihtokoulu 2024

 

Sompis-hiihtokoulu alkaa 11.1.2024.

 

Hiihtokoulu pidetään talvella torstaisin klo 18.30-19.30 Hirvihaaran Kuntomajalla. Hiihtokoulu on tarkoitettu kaikille 2018-2009 syntyneille lapsille ja nuorille.

 

Ilmoittautuminen

 

Hiihtokoulun osallistumimaksu on 35€, hinta sisältää ohjatun toiminnan. 

Osallistujilta edellytetään lisäksi Mäntsälän Urheilijoiden jäsenyyttä 12€ (alle 16v.) sekä Hiihtoliiton Ski-passia 29€ (sis. vakuutuksen).

Hiihtokoulun kokonaishinta on 76€ ja saman perheen seuraavilta sisaruksilta 66€.

 

Mäntsälän Urheilijoiden kaikkien lajijaostojen yhteinen jäsenmaksu vuonna 2024 on 12€ (alle 16 v.).

 

Kunkin ryhmän ikä ja taitotaso huomioidaan erilaisissa hiihtotaitoja kehittävissä harjoitteissa ja treenimuodoissa (tekniikkaharjoitukset, leikit, leikkimieliset kisailut).

Harjoituksiin on hyvä saapua klo 18:15 ilmoittautumista, ryhmän väriliivin hakua, ryhmän kokoontumispaikalle siirtymistä ja varusteiden kuntoon laittamista varten.

 

HUOM! pakkasraja -15'C

 

Hiihtokoululaisten tarkempi harjoitusohjelma päivitetään omalle sivulleen sekä hiihtokoululaisille perustettuun Whatsapp -ryhmään. LIITY


Lisäksi tietoa hiihdosta, ajankohtaisista asioista yms. saat myös muista osioista  Mäntsälän Urheilijoiden kotisivuilla sekä paikallislehtien seurapalstoilta.

Lisätietoja voi myös kysellä emaililla: hiihto[at]mantsalanurheilijat.fi tai hiihtokouluvastaavalta Antti Luodolta 0503903065

Hiihto on hauska ja monipuolinen harrastus kaikenikäisille. Hiihtokoulutoimintamme tavoitteena on tarjota monipuolista liikuntaa sekä lajitaitojen opettelua leikkien avulla. Hiihto antaa myönteisten kokemusten kautta lapselle ja nuorelle kipinän elämänmittaiseen liikuntaharrastukseen. Hiihtokoulun vetäjät ovat suorittaneet valmentajakoulutuksen. Sompis-hiihtokoulu on suunnattu 6 -vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille ja nuorille.

Lapsen harrastuksessa vanhempien rooli on hyvin tärkeä. Lapsi tarvitsee harrastuksessaan ennen kaikkea tukea ja kannustusta. Aikuisten apua lapsi tarvitsee lisäksi varustehankinnoissa sekä harjoituksiin ja kilpailuihin kulkemisessa. Tulokset ja sijoitukset eivät ole niin tärkeitä kuin kavereiden kanssa oleminen ja tekemisestä nauttiminen. Vanhemmille, jotka ovat hiihdosta kiinnostuneita pyritään järjestämään 1-tason valmentajakoulutusta. Vanhempana kuitenkin tärkein tehtäväsi on omalla esimerkillä opastaa lastasi hyvään käyttäytymiseen ja terveisiin elämäntapoihin.

Perinteinen Sompis-hiihtokoulu järjestetään vuosittain Hirvihaaran hiihtokeskuksessa.

Yhteensä seitsemällä harjoituskerralla treenataan suksitaituruutta niin perinteisellä kuin vapaallakin hiihtotavalla kuudessa eri tasoryhmässä. Ohjaajina toimii kymmenkunta aikuista. Osallistumismaksu kattaa ohjauksen/valmennuksen lisäksi Skipassin/lisenssin, joka sisältää vakuutusturvan harjoituksiin.