Sompis-hiihtokoulu

Hiihto on hauska ja monipuolinen harrastus kaikenikäisille. Hiihtokoulutoimintamme tavoitteena on tarjota monipuolista liikuntaa sekä lajitaitojen opettelua leikkien avulla. Hiihto antaa myönteisten kokemusten kautta lapselle ja nuorelle kipinän elämänmittaiseen liikuntaharrastukseen. Hiihtokoulun vetäjät ovat suorittaneet valmentajakoulutuksen. Sompis-hiihtokoulu on suunnattu 6 -vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille ja nuorille.

Lapsen harrastuksessa vanhempien rooli on hyvin tärkeä. Lapsi tarvitsee harrastuksessaan ennen kaikkea tukea ja kannustusta. Aikuisten apua lapsi tarvitsee lisäksi varustehankinnoissa sekä harjoituksiin ja kilpailuihin kulkemisessa. Tulokset ja sijoitukset eivät ole niin tärkeitä kuin kavereiden kanssa oleminen ja tekemisestä nauttiminen. Vanhemmille, jotka ovat hiihdosta kiinnostuneita pyritään järjestämään 1-tason valmentajakoulutusta. Vanhempana kuitenkin tärkein tehtäväsi on omalla esimerkillä opastaa lastasi hyvään käyttäytymiseen ja terveisiin elämäntapoihin.

Perinteinen Sompis-hiihtokoulu järjestetään vuosittain Hirvihaaran hiihtokeskuksessa.

Vuonna 2018 hiihtokoulu järjestettiin tuttuun tapaan torstai-iltaisin klo 18:30-19:30/20:00. Mukana oli yli 50 hiihdosta innostunutta lasta ja nuorta. Yhteensä kymmenellä harjoituskerralla treenattiin suksitaituruutta niin perinteisellä kuin vapaallakin hiihtotavalla kuudessa eri tasoryhmässä. Ohjaajina oli kymmenkunta aikuista, joilta löytyy koulutusta hiihdon ohjaukseen ja valmennukseen. Osallistumismaksu kattoi ohjauksen/valmennuksen lisäksi Skipassin/lisenssin, joka sisältää vakuutusturvan harjoituksiin.