Sompis-hiihtokoulu

Huomio kaikki Sompis-hiihtokouluun ilmoittautuneet

Sompis alkaa, vaikka lunta ei vielä ole. Hiihtokoulu pidetään Hirvihaaran kuntomajalla ja varusteena kaikille Sompislaisille lenkkarit, sauvat (sauvakävelyä varten) ja säänmukainen liikuntavarustus. Ensimmäisellä kerralla paikalle on hyvä saapua jo klo 18.15. Saapuessasi paikalle ilmoittaudu majan sisällä. Hiihtäjät on jaettu ryhmiin iän ja taitotason mukaan, ja jokainen ryhmä pitää oman nimenhuudon majan sisällä, josta ryhmä lähtee ohjaajien kanssa ulos.  Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista paikan päällä.

HIIHTOKOULU VUONNA 2020

Sompis-hiihtokoulu järjestetään kerran viikossa torstai iltaisin 23.1.-26.3. Hiihdämme yhteensä 10 kertaa (myös hiihtoloma viikolla) Hiihtokoulu alkaa 18.30 ja paikkana toimii Hirvihaaran hiihtokeskus. Hiihtokoulussa harjoitellaan niin perinteisen kuin vapaankin hiihdon tekniikoita.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki 5-vuotiaat ja sitä vanhemmat lapset ja nuoret lähtötasosta riippumatta. Ilmoittautuneet jaetaan hiihtokokemuksen ja iän perusteella eri ryhmiin. Kunkin ryhmän ikä ja taitotaso huomioidaan erilaisissa hiihtotaitoja kehittävissä harjoitteissa ja treenimuodoissa (tekniikkaharjoitukset, leikit, leikkimieliset kisailut). Nuoremmat treenaavat tunnin, vanhimmat 1,5h.

Harjoituksiin on hyvä saapua klo 18:15 ilmoittautumista, ryhmän väriliivin hakua, ryhmän kokoontumispaikalle siirtymistä ja varusteiden kuntoon laittamista varten.

Sompis-hiihtokoulun 2020 ensimmäinen kerta to 23.1.2020 klo 18:15 alkaen.

HUOM! pakkasraja -15'C

Ryhmä Maksu 
Sininen, Vihreä, Keltainen, Punainen, Valkoinen

Nuorimmat hiihtäjät (5+), aloittelijat -- vähän hiihtäneet

50esis. 1 h ohjatun toiminnan, Ski-passi/linsenssi, vakuutus
Kilpa1 ja Kilpa2Kokeneemmat hiihtäjätosana talven harjoitteluasis. 1,5 h ohjatun toiminnan, Ski-passi/linsenssi, vakuutus


HUOM. Sisaralennus 5e

Lisätietoja
Hiihtokoululaisten tarkempi harjoitusohjelma päivitetään omalle sivulleen sekä hiihtokoululaisille perustettuun Nimenhuuto.com palveluun joukkuenimellä "MU hiihto".
Lisäksi tietoa hiihdosta, ajankohtaisista asioista yms. saat myös muista osioista  Mäntsälän Urheilijoiden kotisivuilla sekä paikallislehtien seurapalstoilta.
Lisätietoja voi myös kysellä emaililla: hiihto[at]mantsalanurheilijat.fi tai hiihtokouluvastaavalta Antti Luodolta 0503903065

Hiihto on hauska ja monipuolinen harrastus kaikenikäisille. Hiihtokoulutoimintamme tavoitteena on tarjota monipuolista liikuntaa sekä lajitaitojen opettelua leikkien avulla. Hiihto antaa myönteisten kokemusten kautta lapselle ja nuorelle kipinän elämänmittaiseen liikuntaharrastukseen. Hiihtokoulun vetäjät ovat suorittaneet valmentajakoulutuksen. Sompis-hiihtokoulu on suunnattu 6 -vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille ja nuorille.

Lapsen harrastuksessa vanhempien rooli on hyvin tärkeä. Lapsi tarvitsee harrastuksessaan ennen kaikkea tukea ja kannustusta. Aikuisten apua lapsi tarvitsee lisäksi varustehankinnoissa sekä harjoituksiin ja kilpailuihin kulkemisessa. Tulokset ja sijoitukset eivät ole niin tärkeitä kuin kavereiden kanssa oleminen ja tekemisestä nauttiminen. Vanhemmille, jotka ovat hiihdosta kiinnostuneita pyritään järjestämään 1-tason valmentajakoulutusta. Vanhempana kuitenkin tärkein tehtäväsi on omalla esimerkillä opastaa lastasi hyvään käyttäytymiseen ja terveisiin elämäntapoihin.

Perinteinen Sompis-hiihtokoulu järjestetään vuosittain Hirvihaaran hiihtokeskuksessa.

Vuonna 2018 hiihtokoulu järjestettiin tuttuun tapaan torstai-iltaisin klo 18:30-19:30/20:00. Mukana oli yli 50 hiihdosta innostunutta lasta ja nuorta. Yhteensä kymmenellä harjoituskerralla treenattiin suksitaituruutta niin perinteisellä kuin vapaallakin hiihtotavalla kuudessa eri tasoryhmässä. Ohjaajina oli kymmenkunta aikuista, joilta löytyy koulutusta hiihdon ohjaukseen ja valmennukseen. Osallistumismaksu kattoi ohjauksen/valmennuksen lisäksi Skipassin/lisenssin, joka sisältää vakuutusturvan harjoituksiin.