Sompis-hiihtokoulu

Kilparyhmällä on omat erilliset harjoittelu ajat, jotka eivät liity Sompis-hiihtokouluun. Jos olet 2010-2005 syntynyt ja kiinnostunut tavoitteellisesta harjoittelusta talvisin lumella hiihtäen ja sulanmaan aikaan monipuolisesti liikkuen niin kestävyys- kuin fysiikkatreenienkin muodossa voit laittaa viestiä hiihto@mantsalanurheilijat.fi niin saat lisätietoja harjoittelusta.

Korona ohjeet

 

Vallitsevasta tilanteesta johtuen noudatamme hiihtokoulussa seuraavia ohjeita, jotka perustuvat viranomaisten suosituksiin.

 

Ryhmien koko on maksimissaan kahdeksan lasta ja kaksi ohjaajaa. Ryhmät pysyvät samoina koko hiihtokoulun ajan.

Ryhmät kokoontuvat erikseen sovittuihin paikkoihin, ja liikkuvat ladulla omissa ryhmissään.

Ohjaajilla on maskit siloin, kun he tapaavat vanhempia tai ovat yhteydessä muihin ohjaajiin.

Vanhempien tulee käyttää maskia tuodessaan ja hakiessaan lastaan hiihtokoulusta.

Toivomme vanhempien välttävän lähikontaktia ohjaajiin ja hiihtävän mieluiten sillan toisella puolella, jotta turvaamme myös ohjaajien työskentelyn koronan aikana.

Sisätilat eivät ole käytössä, mutta hiihtokoululaisella on mahdollisuus päästä sisälle vessaan hiihtokoulun aikana.

Käytämme ryhmillä liivejä, tunnistaaksemme ryhmät toisistaan. Kunkin väriryhmän liivit pidetäään erillisissä kasseissa, eikä niitä tulla käyttämään mihinkään muuhun hiihtokoulun aikana. Hiihtokoulun päätyttyä liivit pestään.

Tulethan hiihtokouluun vain terveenä!

 

HIIHTOKOULU VUONNA 2021

Sompis-hiihtokoulu alkaa 27.1.2021 ja se järjestetään Korona tilanteesta johtuen poikkeuksellisesti sekä keskiviikkoisin että torstaisin. Osa ryhmistä toimii keskiviikkoisin ja osa torstaisin. Otamme hiihtokouluun 50 ensimmäistä ilmoittautunutta! Jos jäät ilman hiihtokoulu paikkaa, voit olla yhteydessä sähköpostitse hiihto@mantsalanurheilijat.fi niin katsotaan hiihtokoulu paikkaa mahdollisuuksien mukaan. Hiihtokoulu alkaa 27. ja 28.1.2021. Paikkana toimii Hirvihaaran kuntomaja. Hiihdämme talven aikana seitsemän kertaa (ei vkolla 8). Hiihtokoulu on klo 18.30-19.30. Hiihtokoulussa harjoitellaan niin perinteisen kuin vapaankin hiihdon tekniikoita.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki 5-vuotiaat ja sitä vanhemmat lapset ja nuoret lähtötasosta riippumatta. Ilmoittautuneet jaetaan hiihtokokemuksen ja iän perusteella eri ryhmiin. Kunkin ryhmän ikä ja taitotaso huomioidaan erilaisissa hiihtotaitoja kehittävissä harjoitteissa ja treenimuodoissa (tekniikkaharjoitukset, leikit, leikkimieliset kisailut).

Harjoituksiin on hyvä saapua klo 18:15 ilmoittautumista, ryhmän väriliivin hakua, ryhmän kokoontumispaikalle siirtymistä ja varusteiden kuntoon laittamista varten.

Keskiviikkoisin harjoittelevat 2015-2013 syntyneet

Torstaisin harjoittelevat 2012-2006 syntyneet

 

HUOM! pakkasraja -15'C


Lisätietoja

Hiihtokoulun osallistumismaksu on 50€ (sisältää ohjatun toiminnan ja ski-passin vakuutuksineen)
HUOM. Sisaralennus 10€

Hiihtokoululaisten tarkempi harjoitusohjelma päivitetään omalle sivulleen sekä hiihtokoululaisille perustettuun Nimenhuuto.com palveluun joukkuenimellä "MU hiihto".
Lisäksi tietoa hiihdosta, ajankohtaisista asioista yms. saat myös muista osioista  Mäntsälän Urheilijoiden kotisivuilla sekä paikallislehtien seurapalstoilta.
Lisätietoja voi myös kysellä emaililla: hiihto[at]mantsalanurheilijat.fi tai hiihtokouluvastaavalta Antti Luodolta 0503903065

Hiihto on hauska ja monipuolinen harrastus kaikenikäisille. Hiihtokoulutoimintamme tavoitteena on tarjota monipuolista liikuntaa sekä lajitaitojen opettelua leikkien avulla. Hiihto antaa myönteisten kokemusten kautta lapselle ja nuorelle kipinän elämänmittaiseen liikuntaharrastukseen. Hiihtokoulun vetäjät ovat suorittaneet valmentajakoulutuksen. Sompis-hiihtokoulu on suunnattu 6 -vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille ja nuorille.

Lapsen harrastuksessa vanhempien rooli on hyvin tärkeä. Lapsi tarvitsee harrastuksessaan ennen kaikkea tukea ja kannustusta. Aikuisten apua lapsi tarvitsee lisäksi varustehankinnoissa sekä harjoituksiin ja kilpailuihin kulkemisessa. Tulokset ja sijoitukset eivät ole niin tärkeitä kuin kavereiden kanssa oleminen ja tekemisestä nauttiminen. Vanhemmille, jotka ovat hiihdosta kiinnostuneita pyritään järjestämään 1-tason valmentajakoulutusta. Vanhempana kuitenkin tärkein tehtäväsi on omalla esimerkillä opastaa lastasi hyvään käyttäytymiseen ja terveisiin elämäntapoihin.

Perinteinen Sompis-hiihtokoulu järjestetään vuosittain Hirvihaaran hiihtokeskuksessa.

Vuonna 2018 hiihtokoulu järjestettiin tuttuun tapaan torstai-iltaisin klo 18:30-19:30/20:00. Mukana oli yli 50 hiihdosta innostunutta lasta ja nuorta. Yhteensä kymmenellä harjoituskerralla treenattiin suksitaituruutta niin perinteisellä kuin vapaallakin hiihtotavalla kuudessa eri tasoryhmässä. Ohjaajina oli kymmenkunta aikuista, joilta löytyy koulutusta hiihdon ohjaukseen ja valmennukseen. Osallistumismaksu kattoi ohjauksen/valmennuksen lisäksi Skipassin/lisenssin, joka sisältää vakuutusturvan harjoituksiin.