Sinettiseuratoiminta

Ampumajaostosta Sinettiseura

 

Maaliskuun viimeinen päivä vuonna 2010 oli seurallemme juhlapäivä. Ampumajaosto nimitettiin Sinettiseuraksi, ja vastaanotti sen merkiksi Suomen Ampumaurheiluliitolta Nuori Suomi Sinetin.

Sinetin vastaanottotilaisuus järjestettiin Monitoimitalon kahviossa. Paikalle oli saapunut lukuisa joukko Ampumajaoston jäseniä sonnustautuneina seuran edustusasuihin. Sinettiä oli saapunut luovuttamaan Ampumaurheiluliiton nuoriso- ja koulutuspäällikkö Timo Rautio.

On kiva olla hyvässä seurassa!

Näillä sanoilla Timo aloitti puheensa, jossa hän onnitteli Ampumajaoston jäseniä hyvästä lajivalinnasta, ja luonnehti Nuori Suomi Sinettiä nuorisourheilun olympiakultamitaliksi. Sinettiseuraksi päästäkseen urheiluseuran täytyy täyttää yhdeksän yhteistä laatukriteeriä, jotka varmistavat laadukkaan lasten ja nuorten toiminnan seurassa. Suomessa on noin 7000 urheiluseuraa, joista Sinettiseuroja on tällä hetkellä 531 edustaen noin 40:ää eri lajia. Ampumaseuroja maassamme on hieman yli 300, ja näistä kymmenellä on Sinetti. Kyse on siis todella merkittävästä tunnustuksesta. Ampumajaostossa Sinettiseurahankkeen puuhamiehinä ovat olleet pääasiassa Antero ja Toni, jotka yhdessä Toukon kanssa ottivat juhlallisesti vastaan Timo Raution luovuttaman sinetin ja siihen kuuluvan diplomin.

Ilman nuoria ei olisi Sinettiä

...totesi puolestaan Antero kutsuessaan seuran nuoret ampujat mukaan vastaanottajien joukkoon. Ja kun nuorilta pyydettiin kuvaajia varten hieman tuuletusta, ei heitä tarvinnut kahta kertaa käskeä.

Tilaisuuteen oli saapunut myös Orimattilan Seudun Urheiluampujien delegaatio Heikki Romppaisen johdolla. He esittivät Ampumajaostolle tervehdyksensä ja onnittelunsa, sekä luovuttivat muistoksi seuransa kultamitalin. OSU on myös äskettäin nimitetty Sinettiseuraksi, ja seurojen välille on alettu viritellä monipuolista yhteistyötä. OSU:n toiminta painottuu haulikkoammuntaan, mutta molemmin puolin löytyy kiinnostusta ainakin kokeilla naapuriseuran ammuntalajeja.

Tästä työ vasta alkaa

Vastaanottojuhlallisuuksien lopuksi Timo Rautio muistutti tärkeästä asiasta: Vaikka Sinetti on nyt saatu, sen pitäminen vaatii paljon työtä. Sinettiseuran toimintaa seurataan jatkuvasti. Kahden vuoden päästä on edessä ensimmäinen auditointi, jossa todetaan kuinka Sinettiseurakriteerit ovat toteutuneet. Tämän jälkeen auditoinnit toistuvat kolmen vuoden välein. Työhön tarvitaan tekijöitä, joten seuraan pitää saada uusia nuorten ohjaajia - ja tietenkin myös lisää nuoria ampujia.

YouTube: Ampumaurheiluliiton Timo Rautio luovuttaa Nuori Suomi Sinetin MU:n ampumajaostolle

YouTube: OSU luovuttaa seuramitalinsa Mäntsälän Urheilijoille Sinetti-palkinnoksi

YouTube: MU:n ampumajaoston puheenjohtaja Toni Karlsson kommentoi Nuori Suomi Sinettiä

YouTube: MU:n ampumajaoston nuorisovastaava Antero Häkkinen kommentoi Nuori Suomi Sinettiä