Kilpailuohje

Kilpailuohje, Kapina-TempO 14.4.2018

alustava, versio 13.4. (tarkennettu kilpailukeskukseen opastamisen, tuomarineuvoston jäsenen ja finaalin osalta)

Toimihenkilöt:

Kilpailunjohtaja Kristiina Mäkinen, 040 5873956, suunnistus (at) mantsalanurheilijat.fi

Ratamestari Lauri Mäkinen, 044 2508976, lauri.a.makinen (at) gmail.com

Valvoja Pertti Tuomi, AskU, pertti.tuomi (at) kerava.fi

 

Tuomarineuvosto:

pj Martti Inkinen, RR

jäsen Juha Villikka, KooVee

jäsen


 

Päivän kulku:

Tempoharjoitus alkaa klo 10.00 Mäntsälän keskustassa. Kokoonnumme Mäntsälän seurojentalon parkkipaikalle, Huvitie 3. Harjoituksen jälkeen siirtyminen kilpailukeskukseen Riihenmäen koululle, Einontie 3. Parkki Einontien alussa, opastus kilpailukeskukseen karanteeniin 200 m.

Soppaa sopuhintaan tarjolla. Karanteeni kilpailukeskuksessa klo 12.45 ja ensimmäinen kisastartti 13.15. Kilpailun arvioitu kesto noin klo 15.30 asti, jonka jälkeen vielä mahdollisuus analysointiin ja tehtävien tarkasteluun yhdessä.

Lähtöajat MU:n nettisivuilla www.mantsalanurheilijat.fi to 12.4. lähtien. Väliaikalähdöt.

Sarjat: Kaikki kilpailijat kilpailevat yhteisessä Elit-sarjassa. Kilpailijoilla tulee olla voimassa oleva lisenssi. Aamupäivän tempoharjoitukseen voi osallistua myös ilman lisenssiä.

Ravintola: kilpailukeskuksessa soppaa ja muuta suuhun pantavaa sopuhintaan.

WC:t kilpailukeskuksessa, myös inva.

 

Kilpailusäännöt:

Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja IOF:n tarkkuussuunnistuksen lajisääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita.

Valitusten aikaraja on 10 min sen jälkeen kun viralliset tulokset on julkaistu kilpailukeskuksessa. Protestit on tehtävä kirjallisesti ja annettava juryn jäsenelle viimeistään 15 min sen jälkeen kun järjestäjä on ilmoittanut päätöksestään valituksen suhteen.

 

Ratatiedot:

Kilpailussa 6 asemaa sekä finaaliasema, jokaisella 5 tehtävää. Asemalla on kuusi lippua ja nollarastimahdollisuus. Max. vastausaika on 150 sekuntia per asema. Alkukilpailun jälkeen 1 aseman finaali alkukilpailun 10 parhaalle käännetyssä lähtöjärjestyksessä.

Kartta 1:4000, käyräväli 2 m. Sprinttikartta (ISSOM). Kartoittaja Heikki Saarinen. Tarkkuussuunnistuskartaksi modifiointi Lauri Mäkinen.

Kilpailunumerot löytyvät kilpailukeskuksesta. Kilpailukortti jaetaan lähdössä. Lisäksi kilpailija saa opaskartan, jonka reittiä tulee seurata. Kilpailija pysähtyy ennen jokaista asemaa odotuspaikalle, josta kilpailija kutsutaan suorittamaan tehtäväasemaa. Kilpailun radan pituus alle 1 km.

Vastaukset tulee antaa ääneen selkeästi käyttäen aakkosia Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot, Zero. Jos et pysty ääntämään vastausta, näytä kirjainta kartalla. Kerro tämä etukäteen toimitsijalle.

Harjoituksessa 9 asemaa ja radan pituus noin 1,5 km.
 

Nollarastin määritelmä:

Tehtävän vastaus on Zero mikäli yksikään aseman rastilipuista ei ole rastiympyrän keskipisteen ja rastimääritteen osoittamassa paikassa.

Nollarastilla pätee toinen seuraavista:

A) Yksikään rastilipuista ei ole oikealla kohteella. Tällöin lähin rastilippu on joko väärällä tai kartoittamattomalla kohteella. Mikäli rastilipun oikea paikka ei ole havaittavissa katselupaikalta, lähin rastilippu on yli 8m järjestäjän oikeaksi katsomasta paikasta. Mikäli oikea kohde on havaittavissa, lähin rastilippu on voitu sijoittaa tästä noin 3-4m päähän.

B) Oikealla kohteella oleva rastilippu ei ole rastiympyrän keskipisteen ja rastimääritteen osoittamassa paikassa. Lähin rastilippu on tällöin sijoitettu kohteen väärälle puolelle (yli 120º) tai yli 8m etäisyydelle järjestäjän oikeaksi katsomasta paikasta.
 

Palkitseminen:

Tavarapalkinnot kolmelle parhaalle.

 

Ratkomisen iloa!

 

Mäntsälän Urheilijat