MM-kisat suunnistuksessa Rogaining-periaatteella

28.9.2022

MM-kisat eli Mäntsälän Urheilijoiden seuranmestaruudet suunnistuksen osalta kisataan viimeisen kuntorastitapahtuman yhteydessä la 8.10. Suunnistuslajina on tänä vuonna Rogaining, joka on viime vuosina yleistynyt suunnistuksen kilpailumuoto.

Rogaining alkaa kartanjaolla. Kilpaiun lähtöä ennen kilpailijoilla on sovitun pituinen aika tutustua karttaan ja suunnitella itselleen sopiva rata. Tarkoituksena on annetun ajan sisällä kerätä mahdollisimman paljon leimauspisteitä käymällä eri rasteilla. Koska suunnistussuorituksen kesto on ennalta määritelty, oman ratasuunnitelma kannattaa pyrkiä suhteuttamaan oman kunnon ja taitojen mukaiseksi, jottei yliajasta mene virhepisteitä. 

Rastipisteet voivat myös olla keskenään eriarvoisia (pisteet mainittu kartassa), jolloin tulee punnita, kerääkö esim. useamman vähempiarvoisen rastin pisteet vai havitteleeko suurempaa pistepottia yhdeltä, kenties vaikeammin saavutettavalta rastilta. 

MM-kisoissa on tarjolla juniorisarjat alle 14-vuotiaista alkaen, pääsarjat H/D21, sekä ikäsarjat 40/50/60/70 jne. Joka sarjassa kolme eniten leimauspisteitä kerännyttä palkitaan MU-mitaleilla.

Kartanjako Sarkapellontie 2 parkkiksella klo 13.00 ja yhteislähtö radoille klo 13.15. Kunkin sarjan kesto on etukäteen määritelty seuraavasti:

H/D14    30 min
H/D16, H/D70    60 min
H/D18, H/D50, H/D60    90 min
H/D20, H/D21, H/D40   120 min

 

Tapahtuma on suunnistusjaoston jäsenille ilmainen. Muilta peritään kuntosuunnistuksen karttamaksu. MM-kisoihin osallistumisoikeus kaikilla seuran jäsenillä. Kuntosuunnistamaan pääsee toki myös seuraan kuulumaton.