Kansainvälisen FinTrailO-kilpailun järjestelyt sujuivat hienosti!

4.5.2019

MU:n suunnistusjaosto järjesti 4.5. Porvoossa tarkkuussuunnistuspäivän, jonka kaukaisimmat osallistujat tulivat Japanista ja Hongkongista asti. Myös para-urheilijoita oli kisassa mukana kiitettävästi.

MU:n suunnistusjaosto järjesti 4.5. Porvoossa kansainvälisen FinTrailon, kaksi kilpailua sisältäneen tarkkuussuunnistuspäivän, jonka kaukaisimmat osallistujat tulivat Japanista ja Hongkongista asti. Myös para-urheilijoita oli kisassa mukana kiitettävästi, ja nuoret venäläiset sulattivat toimitsijoiden sydämet innollaan ja auronkoisudellaan. Päivä sujui 30 hengen talkooporukalta työntäyteisissä mutta positiivisissa tunnelmissa - taas sai kokea, miten kisan järjestämisestä voi jäädä hyvä mieli!

Mäntsälän järjstämässä kisapäivässä ratamestarina toimi Lauri Mäkinen yhdessä ystävänsä Mikko Heinosen (Kalevan Rasti) kanssa. Viikonlopun ensimmäisen Tempo-kisan voitti Pinja Mäkinen (Koovee) ja toisen, PreO-kisan Antti Rusanen (HauSi), molemmat tunnetusti kansainvälistä kärkeä lajissa. Preon hallitseva maailmanmestari Slovakian Jan Furucz oli kuitenkin kokonaiskisassa hyvin lähellä kärkeä sijoituttuaan osakisoissa 2. ja 3. sijalle. Kilpailut jatkuivat sunnuntaina Tampereella, missä Koovee järjesti viikonlopun kolmannen kilpailun. Kokonaiskilpailun voitti Antti Rusanen. Ruotsin Erik Stålnacke tuli toiseksi ja Slovakin Jan Furucz kolmanneksi. 

Sunnuntain PreO-muotoisessa osakisassa MU:n Lauri Mäkinen oli kovassa seurassa kolmas. Kokonaissijoitusta hän ei saanut, koska lauantai sujui kilpailemisen sijaan ratamestarin tehtävissä.

PreO-kisan yhteydessä ratkottiin myös Uudenmaan alueen mestaruudet. Uudenmaan tarkin oli Ari Tertsunen (TV-V) ja joukkuevoiton vei Keravan Urheilijat.

Keli oli perinteinen FinTrailO-keli, kun aamun aurinkoinen sää muuttui ja kesken kisan alkoi sataa lunta. Kiitos kaikille talkoolaisille onnistuneesta päivästä!

Trailo.fi-sivun juttu