Pyöräilyn viikonloppu Mäntsälässä sujui hyvin

18.8.2014

ISM-maantie 2014

Lauantaina 16.8.2014 pyöräiltiin Mäntsälän ja Orimattilan maisemissa ikäluokkien suomenmestaruusmitaleista. Ilmoittautuneita pyöräilijöitä sekä junior- ja master-luokkiin oli yhteensä 305. Kauhajoelta oli saapunut yksi kisan nuorimmista pyöräilijöistä, 7-vuotias Arttu Holopainen, joka sijoittui M10 sarjassa kahdeksanneksi ajalla 54:03. Matkana M/N10 sarjassa oli 19 km. Voittoon M10 sarjassa ajoi Tampereen Yrityksen Tomas-Casimir Niemi ajalla 42:15. Vanhimpana sarjana oli M80, jossa SM-kultaa otti myös Kauhajoelta Mäntsälään matkannut Sauli Uusi-Kokko. Hän suoriutui 19 km kisareitistä ajalla 59:53.

Suurin osallistujaryhmä oli odotetusti M30 ja M40 sarjoissa. M30 sarjassa lähtöviivalle asettui 50 pyöräilijää ja M40 sarjassa 63 pyöräilijää. M30 sarjassa oli ainut Mäntsälän Urheilijoiden edustaja Jussi Joensuu, joka suoriutui 135 km:n reitistä hienosti saapuen pääryhmässä maaliin sijoituksella 24. Voittajan aika oli M30 luokassa 3:37:34 ja voiton vei Jurvan Voiman Jaakko Toppari, toiseksi CCH:n Juhana Hietala ja kolmanneksi Koiviston Iskun Jarkko Niemi.

Mäntsäläläisiä pyöräilijöitä oli useammassakin sarjassa ja M70 sarjassa Zeusia edustava Juhani Katila nappasi pronssia saman seuran Timo Hirvosen viedessä SM-kultaa. M60 sarjassa SM-kulta oli tulossa hyvällä eromarginaalilla mäntsäläläiselle CCH:ta edustavalle Leevi Kivelälle mutta suoritus diskattiin, kun hänen katsottiin hyötyneen liikaa M40 ryhmän peesistä. Voittoon ajoi M60 sarjassa 94 km:n reitillä Vaasasta WVC:tä edustanut Sven-Ole Ahlbäck ajalla 2:48:48.  

Naisten sarjoissa suurin osallistujajoukko oli nuorimmissa ikäluokissa. Ounaksen Pyörä-Poikia edustanut Seliina Manninen oli N10 sarjan nopein ajalla 44:34. Naisissa ikäluokkia oli junioreissa N10 – N16 sekä mastereissa N30 – N50. Naisten ikäluokkien lähtö oli yhdistetty osallistujien ikäluokittain pienen määrän takia ja nopein oli N30-sarjassa jo reitin ensimmäisen kurvin jälkeen irtiottoon lähtenyt Uudenmaan Pyöräilijöiden Kirsi Väinölä ajalla 1:17:37. Naisten 40-ikäluokan SM-kultaan ajoi Rauman Seudun pyöräilijöistä Sanna Juujärvi, joka suoriutui 47 km SM-lenkistä aikaan 1:20:10. N50 sarjan SM-kulta meni Lahden Pyöräilijöiden Tarja Rissaselle.

ISM-maantie saatiin ajettua hyvissä olosuhteissa eikä iltapäivälle odotettu ukkoskuuro tullut kunnolla päälle vaikka uhkaavalta välillä näyttikin. Osassa kohtaa reittiä iltapäivällä tuli pieniä sadekuuroja. Pahimmilta kolareilta vältyttiin ja ajo oli ryhmissä siistiä, yksi kaatuminen sateen liukastamalla tiellä oli tapahtunut mutta sekin ilman suurempaa loukkaantumista. Lähtöerien tulokset saatiin nopeasti ajanoton toteutuessa Heikki Kivisen (Sininen Bussi) toimesta. Mäntsälän kunta lähti tukemaan molempia pyöräilytapahtumia ja kunta olikin näkyvillä lähtönumeroissa. Lisäksi ison kisan tuntua toi lähtöryhmien edessä ja tuomariautoina matkaa turvanneet uudet Seat automallit Seatin sponsoroidessa SM-kilpailuja. Ylituomarina kisassa toimi kokenut Jaakko Kontula, jonka neuvot olivat tapahtumanjärjestäjille kultaakin kalliimpia.

 

Mäntsälän-ajo 17.8.

Mäntsälän-ajo ajettiin Mäntsälän ja Orimattilan maisemissa sunnuntaina 17.8.2014 klo 10.00 alkaen. Sää suosi pyöräilijöitä tänäkin vuonna ja matkaan lähti 66 pyöräilijää. Kuten oletettavissa oli, edellisen päivän ISM-maantie sekä samana päivänä ajettu ISM-tempo Kangasalalla karsivat osallistujien määrää. 

Molemmat sarjat lähtivät samanaikaisesti matkaan etuauton perässä. 94 km lähdössä ensimmäisen kierroksen päätteeksi irtiotossa olivat Lahden Pyöräilijöistä Janne Elkala ja Aku Joentausta, ACT:n Juha Parviainen sekä Kalle Malin RCT ja Ville Heistman Cycle Center Team. Kahden kaupaksi ajo muuttui toisen kierroksen kolmannella neljännekselle, kun Janne Elkala ja Juha Parviainen nostivat vauhtia. Etuautosta ACT:n Eero Väisänen piti maalialueen ajantasalla ajon tapahtumista. Maaliin tultaessa miehet tulivat rinta rinnan, Elkalan pyörä ylitti maaliviivan pinnan mitalla ja näin kuntoajon 1. sija Lahden Pyöräilijöiden Janne Elkalalle. Naisista kaksi kierrosta pyöräili nopeiten ajassa 2.31,56.

47 km kierrokselle ajajia lähti yhteensä kahdeksan pyöräilijää. Heistä nopein oli järjestäjäseura MU:n väreissä pyöräillyt Miko Martikainen. Mikolle Mäntsälän-ajo startti oli vasta toinen kuntoajo, mihin hän osallistui - tosin kiirettä ei vielä ole, kun ikää on kuukautta vajaa 11 vuotta! Miko suoriutui reitistä aikaan 1.25,24. Naisista nopein oli yhden kierroksen lenkillä Marika Myöhänen, ACT-Ladies ajalla 1.25,55. Kaikki tulokset MU:n nettisivuilta.

Tapahtumien järjestäminen oli MU:lle voimainponnistus varsinkin kun pyöräilyjaoston toiminta on vielä varsin pienissä kantimissa. MU:n voimavara onkin eri jaostojen, kyläseurojen sekä muiden paikallisten ja lähikuntien seurojen kanssa tapahtuva yhteistyö, josta esimerkkinä ACT:n Eero Väisänen, joka toimi etuautokuskina yhdessä Topi Mähösen kanssa molempina päivinä. MU kiittää suurella kädellä kaikkia talkoolaisia ja tapahtumaa tukeneita yrityksiä ja yhdistyksiä. 

Lisätietoja pyöräilyjaoston sivuilta