Juttuja kaudelta 2016

Lauri tarkkuussuunnistuksen MM-kisoissa seitsemäs!

Ruotsin Strömstadissa käytiin 20-28.8.2016 suunnistuksen ja tarkkuussuunnistuksen MM-kisat. MU:n Lauri Mäkinen edusti Suomea tarkkuussuunnistuksen Tempo-kisassa, jossa eri asemilla päätellään mahdollisimman nopeasti oikea rastilippu karttapalan määrittämään paikkaan.

Tiistaina käytiin sekä karsinta että finaali. Karsinnassa Lauri oli oman ryhmänsä neljäs vain yhdellä väärällä vastauksella. Finaali alkoi heikosti, kun ensimmäisellä asemalla tuli jo kaksi väärää vastausta. Tämän jälkeen kisa oli kuitenkin hyvin hallinnassa, ja sijoitus nousi lähes podiumille asti - seitsemänneksi. Viime vuoden viides sija sai näin hienon jatkon, ja edustustehtäviä arvokisoissa lienee luvassa tulevinakin vuosina.

Onnea Laurille hienosta sijoituksesta!

Nuorten Jukolassa kaksi joukkuetta ja hieno sijoitus

7-osuuksinen nuorten seuraviesti Nuorten Jukola juostiin 20.8.2016 Nurmijärvellä. MU:lla oli parin vuoden tauon jälkeen mahdollisuus saada kisaan kaksi joukkueellista nuoria. Tämä vaati useilta juoksijoilta aimo annoksen reipasta urheiluhenkeä ja tsemppiä - olisihan peräti yhdeksän neljästätoista juoksijasta voinut juosta alle 14-vuotiaiden osuuksia, joita oli kuitenkin tarjolla vain kaksi joukkuetta kohden. Lisäksi kuusi suunnistajaa oli näin isossa viestitapahtumassa aivan ensimmäistä kertaa.

Ykkösjoukkueen urakan aloittivat upeilla juoksuilla kokeneet Valtteri Kinnunen ja Tuomas Ruuskanen. Sijoitus oli näiden osuuksien jälkeen huikeasti 18. kaikkiaan 162 joukkueen joukossa. Tämän jälkeen vuorossa oli kolme ensikertalaista: 10-vuotias Hetta Saarinen ja 11-vuotias Ilona Liiman 14-vuotiaille tarkoitetuilla lyhyillä osuuksilla sekä Silva Saarinen (13 v.) 16-vuotiaitten tyttöjen osuudella. Tyttöjen suoritukset pysyivät hienosti kasassa ja Silvan osuuden jälkeen sijoitus oli 58.

18-vuotiatten tyttöjen osuudelle säntäsi Liinu Nummela. Hän sai useamman edellä lähteneen selän kiinni, ja Niko Vaenerberg pääsi ankkuriosuudelle paria vuotta vanhempien poikien radalle sijalla 51. Hieman aiemmin olivat metsään lähteneet mm. Lahden Suunnistajien ja Hollolan Urheilijoiden ankkurit, joita Niko lähti tavoittelaan näköpiiriinsä. Takaa-ajo onnistui, ja Niko ankkuroi ykkösjoukkueen maaliin sijalla 48, mikä on paras sijoitus kolmeen vuoteen.

Kakkosjoukkueen alun 16-vuotiaiden osuuksilla juoksivat 14-sarjalaiset Eemeli Uusi-Simola ja Minea Korhonen. Hatunnoston arvoinen suoritus - sen verran paljon oli matkaa - ja mäkeä matkan varrella! Keskiosuudet oli kakkosjoukkueessakin annettu ensikertalaisille, ja Anniina Hyvönen, Jenni Janhunen ja Reetta Leinonen selvittivät kukin reittinsä varmasti malttaen tarkistaa rastikoodit, jotta viesti pääsi jatkumaan ehjänä eteenpäin.

Kakkosen kaksi viimeistä osuutta juoksivat viimeistä vuotta NuJussa mukana olevat 18-sarjalaiset Riikka Mäkinen ja Laura Kylmälä, jotka pääsivät metsään uusintalähdössä ja jättivät taakseen monia osuuksiensa samaan aikaan lähteneistä kilpakumppaneista. Yhteissijoitus kakkosjoukkueella oli lopulta 135. Hyvin ja tarkasti tsempattu!

Ensi vuonna Nuorten Jukola juostaan Porvoossa. Sitä jäämme innolla odottamaan...

Tarkkuussuunnistuskisat läpi loistavassa syyskelissä

Suunnistusjaoston syksyn koitos, Kapina-TempO ja Kapina-PreO tarkkuussuunnistuspäivä, kisattiin sunnuntaina 25.9.2016. Kolmisenkymmentä kilpailijaa ratkoi visaisia tehtäviä ensin Urheilupuistossa ja sitten Jokelanseudulla Pirkkalankallion maastossa. Molemmissa kisoissa voiton vei Keravan Antti Rusanen ja kakkossijan pokkasi Kooveen Pinja Mäkinen. Kansainvälisyyttä kisaan toivat Mika Latva-Kokko USAsta sekä Erik Stålnacke Ruotsista. Erik vei nimiinsä kovatasoisen TempO-kisan kolmannen sijan, ja PreO-tehtävissä kolmas sija meni Tuusulan Ari Tertsuselle.

Kiitokset kisojen ammattimaisille ratamestareille Lauri Mäkiselle ja Martti Inkiselle sekä kaikille talkoissa oman kortensa kekoon kantaneille - saimme aikaan hyvät kisat!