Kultahippufinaaleista kaksi joukkuehopeaa

Hopeatytöt. Essi Kuisma(vas), Armi Häkkinen, Jenna Kuisma ja Henna Viljanen.

Nuorten ampumaurheilijoiden jokavuotinen, valtakunnallinen ilma-asekauden päätöskilpailu, Kultahippufinaali, pidettiin 2.-3.4.2011 Turun Kupittaan urheiluhallissa. Tapahtumaan oli saapunut lähes 400 nuorta ampujaa ympäri Suomen. Lauantaina kisattiin henkilökohtaiset lajit, ja sunnuntaina olivat vuorossa joukkuekilpailut.

Henkilökohtaisissa kilpailuissa Mäntsälän Urheilioiden edustajat eivät tällä kertaa yltäneet aivan kärkisijoille. Lauantaina kiväärin sarjassa 12VT Laura Simola tähtäsi sijalle 17. Kiväärisarjassa 14VT Armi Häkkinen, Daniel Lindeman, Jenna Kuisma ja Henna Viljanen saavuttivat sijat 16, 21, 22 ja 24. Pistoolin 14VT-sarjassa Henna Viljasen sijoitus oli 18. ja Essi Kuisman 20.

Sunnuntain joukkuekilpailuihin oli MU:sta saatu kokoon kaksi joukkuetta, jotka järjestivät melkoisen jännitysnäytelmän. Aamulla ammutussa pistoolikilpailussa joukkueen muodostivat Armi Häkkinen, Essi Kuisma ja Henna Viljanen. Pitkän paripudotuskisan aikana tytöt pääsivät eteenpäin aina finaaliin asti, mutta Isojoen Urheilijat oli liian kova vastus mätsäläläisille. Pistoolihopea oli kuitenkin huippusuoritus ainoalle joukkueelle, jossa ampui pelkkiä tyttöjä. 14-vuotiaiden sarjassa lajia yleensä hallitsevat pojat.

Iltapäivällä ammutussa kiväärikilpailussa Mäntsälää edustivat Henna Viljanen, Jenna Kuisma ja Armi Häkkinen. Aamupäivän uurastuksesta huolimatta joukkue jaksoi hienosti eteenpäin, ja illansuussa olikin kisaan lähteneestä 20 joukkueesta jäljellä enää Mäntsälän Urheilijat sekä Kirkkonummen Ampujat. Joukkueet pitivät yleisön jännityksessä loppuun saakka. Finaali päättyi tasatulokseen, mutta viimeinen laukaus ratkaisi kullan Kirkkonummelle, joten kiväärijoukkue toi Mäntsälään päivän toisen hopean.