Omatoimirastit

Omatoimikuntorastien yleisohjeet

Syksyn kuntorasteja on mahdollista etsiä myös varsinaisen tapahtuman jälkeen omatoimisesti. Metsään jätetään rastinauhat, vaikka liput ja emitkapulat kerätään pois. 

Kunkin viikon ohjeet ja ladattavat kaikki rastit -kartta pdf-muodossa ilmestyvät tälle sivulle viimeistään tapahtumaa seuraavana päivänä. 

Omatoimirastit ovat alle 18-vuotiaille sekä jaostolaisille ilmaisia. Aikuisten karttamaksu on 5€ kerralta, ja osallistuja maksaa karttamaksun Mäntsälän Urheilijoiden tilille FI42 5282 0120 0303 31. Käytä maksaessasi kuntosuunnistusviitenumeroa 106304011. Jos haluat suorittaa maksun liikuntaseteleillä, ole hyvä ja ole yhteydessä pj Kristiina Mäkiseen (suunnistus@mantsalanurheilijat.fi). 

 

Sulkavan Lakeakallion omatoimirastien ohjeet

Omatoimirastien lähtöpaikalle pääsee navigoimalla itsensä osoitteeseen Nikinojantie 390, Mäntsälä, ja suuntaamalla siitä metsäautotietä länteen noin puolentoista kilometrin verran. Tie kääntyy vähitellen kohti etelää. Lähellä lähtöä ja maalia olet kohdassa, jossa metsäautotie suon jälkeen haarautuu. Paikalla ei ole opasteita, mutta kartan mukainen lähtöpaikka löytyy näillä ohjeilla - karttaa lukien. Rasteilla on punainen kuitunauha.

Maasto on mäntsäläläismetsäksi hyväkulkuista, "kainuumaista" - kannattaa siis tulla kauempaakin!

 

PDF-tiedostoLakeakallio2020.pdf (23.2 MB)
Sulkavan Lakeakallion omatoimirastit. Printtaa itsellesi joko kaikki rastit -kartta tai jokin radoista A, B, C tai D.

 

Pukkilan Iilijärven omatoimirastien ohjeet 17.9.-

Rastien lähtöpaikka on Iilijärven maja Pukkilassa Iilijärventien päässä. Jos navigaattori ei tunne Iilijärventietä, osoitteella Porrassuontie 450 pääsee Iilijärventien alkuun, josta noin 2 km Iilijärvelle. Seuraa uimarannan opasteita.

Rasteilla on punaiset nauhat.

Parhaimmillaan maasto on nautiskeltavaa avokallioaluetta. Maastossa on paikoin tuoreita harvennushakkuurisuja, jotka hidastavat hiukan kulkua, sekä muutama karttaan merkitsemätön uusi avohakkuualue, jotka eivät haittaa suunnistustehtäviä.

Tarjolla neljä rataa, joista perheradan kartan mittakaava on 1:5000 ja muiden 1:10000. Myös kaikki rastit -kartan saa halutessaan tulostettua.

Karttatiedostojen linkki 

(Jos kartta ei tulostu oikein, kokeile seuraavaa ohjeistusta: Älä käytä Firefox-selainta. Tarkista myös, että koneessasi on Adobe Acrobat Reader. Klikkaa radan nimeä hiiren oikealla puoliskolla ja valitse "Tallenna kohde nimellä". Avaa sitten tallennettu kartta ja tulosta.)