Hiihtolomalla pääsee suunnistamaan suksilla

23.2.2021

Luminen talvi innosti MU:n hiihtosuunnistajia järjestämään korona-aikaan sopivat "omatoimihisut" - kuntosuunnistustapahtuman, joka kestää hiihtolomaviikon ajan ja rasteilla voi käydä oman aikataulun mukaan.

Hiihtosuunnistusurasto tukeutuu maakaasulinjaan ja vanhoihin, useamman vuoden takaisiin hiihtosuunnistuskisauriin. Asianosaisilta maanomistajilta tarkistettiin, saako heidän mailleen ajella moottorikelkalla hiihtosuunnistajille uraston ja viedä rastit suunnistajia varten, ja luvat toki saatiin. Muutaman viikon ajan tehtiin esivalmisteluja; vanhojen urien kuntoa tarkistettiin ja muutama kuormalavasilta rakennettiin, risujakin raivattiin ja karttaa päivitettiin. Urat ajettiin muutamaan kertaan kelkalla ja säät suosivat uraston kovettumista.

Ratasuunnitelmat valmistuivat viimeisten päivien aikana ja lauantaina niitä testasi maajoukkuehiihtäjien joukko matkallaan Viron MM-kisoihin. Kävijöitä on alkuviikosta ollut mukavasti. Radat ovat saaneet hisustajilta kehuja ja mikäli kelit jatkuvat, päästään tämän viikon jälkeen etsimään uusia rastipisteitä samalla urastolla. 

Hiihtosuunnistusrastit ovat kaikille halukkaille avoin tapahtuma. Lisätietoja omatoimirasteista löytyy suunnistusjaoston sivulta. Karttamaksu on 10 euroa. MU:n suunnistusjaoston jäsenille kartat ovat maksuttomia.